Het is heerlijk fietsen en wandelen en in de Biesboschlinie!

-

De Biesboschlinie: erfgoed, water en natuur in een heerlijk Hollands gebied.
Zoek je nog een fijn uitje in om te wandelen of te fietsen met de zomerse dagen in zicht? In het noordwesten van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie.

VVV Biesboschlinie | Lianne Verbeek – Van Wette

Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, het landschap is afwisselend, maar wel lekker vlak en vooral heel groen.

VVV Biesboschlinie | Lianne Verbeek – Van Wette

De Biesboschlinie is een waterrijk gebied. Het grenst aan de rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en de Nieuwe Merwede. Water heeft in de geschiedenis dan ook een grote rol gespeeld: Woudrichem dat kon groeien door haar visrechten, Loevestein als vesting die Maas en Waal overzag, de Biesbosch waar velen hun brood verdienden met biezen snijden, en de Hollandse Waterlinie waar dit gebied het zuidelijkste puntje van vormt.

VVV Biesboschlinie | Prisca Visser

De rijke historie, gecombineerd met de prachtige natuur maken de Biesboschlinie tot een aanrader in Nederland.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN