Het is echt allemaal nep: zélfs McDreamy bleek een lul

-

Nietsvermoedend scrollt Nanda ’s ochtends door haar telefoon, om tot een schokkende ontdekking te komen. Haar McDreamy uit Grey’s Anatomy bleek toch niet zo om bij weg te dromen. 

De verbijstering zou diep inslaan en nog lang nagalmen. Maar dat weet ik nu nog niet. Het is nog vroeg. Met een cappuccino neem ik het belangrijkste nieuws van de dag door, kuch, ik bedoel het Achterklap-nieuws van Nu.nl. En wat zie ik…?

Patrick Dempsey, de heerlijke McDreamy uit Grey’s Anatomy. De serie die mij door de vermoeiende jaren heeft gesleept van moederschap, werk en huwelijk. Iedere week reserveerde ik tijd voor mezelf en was het ‘vrouwenavond’ op tv. Mama ging wegdromen bij die heerlijke McDreamy… Wat blijkt? Hij ‘terroriseerde’ zijn collega’s! Om die reden móést hij verdwijnen!

De eerste Grote Schok

Hoe groot was de schok toen hij aan het einde van seizoen elf (spoiler alert – maar goed, wie weet dit niet allang?) op brute wijze doodging. De held van de serie laten sterven, de held van een generatie, welke programmamaker doet dat? Midden in een heldenactie gebeurde het, in het holst van de nacht. Hij had juist mensen het leven gered en wilde in zijn auto stappen. En toen… Ik zou liefst nog steeds wegkijken, maar nee, McDreamy werd werkelijk aangereden! Door een vrachtwagen!

En: waar kwam hij terecht? Natuurlijk niet in zijn eigen geweldige ‘Grey Sloan hospital’, maar in een totaal ander ziekenhuis – dat natúúrlijk slecht presteerde. In voice-over bleef de zwaargewonde McDreamy herhalen: ‘Maak een MRI, maak een MRI’. (Als ik het me goed herinner, het is even geleden, maar de scène staat in mijn geheugen gebrand). Wat doen die eikels? Ze maken géén MRI. McDreamy sterft.

Zo sexy is de mijne niet…

Mijn tranen kan ik me niet herinneren, maar ik weet wel zeker dat die er zijn geweest. Arme Meredith Grey. Zij verliest de Grote Liefde waar we allemaal van droomden. Zo sexy als McDreamy kon kijken, ja, dat probeert mijn man ook weleens maareh, mwah, is toch niet hetzelfde. Zoals hij levens kon redden – mwah, mijn man is ‘alleen maar’ lid van de groep HartslagNu die te hulp springt als in de buurt iemand een hartaanval krijgt. Zoals hij kerstlampjes kon ophangen rond zijn camper – mwah, mijn eigen hubby komt na 25 jaar zuchtend overeind als ik hem vraag de kaarsjes aan te steken.

De tweede Grote Schok

Maar nu blijkt dat McDreamy de set ‘terroriseerde’! OMG! En dát was de reden waarom hij dood moest, níét om het verhaal een nieuwe impuls te geven! Er was gewoon geen houden meer aan! Binnenkort verschijnt er zelfs een boek over: ‘How to Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy’. Opnieuw: OMG!!

In het belangrijke ‘nieuws’ wordt een uitvoerend producent opgevoerd die laat weten dat het niet van seksuele aard was (dat moest er nog eens bij komen). Maar sommige leden van de cast hadden door zijn gedrag zelfs last van PTSS. Gevoelens van angst! Spanning! En onrust! Ik liet nog net mijn cappuccino niet vallen – maar dat zou ik sowieso niet snel doen. De schok was er niet minder om, zoals je merkt.

Iemand verdient een dikke kus

Het blijkt maar weer dat een McDreamy wel heerlijk is om van te dromen, maar in het echt niet bestaat. Dichterbij dan lief probéren te kijken, dan probéren mensenlevens te redden en – uiteindelijk – de kaarsjes op verzoek aan te steken, kun je niet komen.

Note to self: Geef je man straks en dikke kus (met speeksel) en laat weten hoe blij je met hem bent. Misschien heeft hij zelfs een post-it verdiend met daarop de verklaring van je eeuwige liefde. Ook al weet hij niet wat het betekent omdat hij de show nooit, zelfs niet één keer, met je heeft meegekeken (terwijl jij wel Star Wars hebt gezien).

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Beeld: © Screenshot YouTube
Nanda Roep
Nanda Roephttp://www.nandaroep.nl
Nanda Roep (1971) is schrijfster en uitgeefster in een boekenwereld die onder druk staat. Haar partner is cabaretier Silvester Zwaneveld, bekend van het vroegere duo 'Arie en Silvester'. Hun 25 jaar durende relatie zou je als 'bruut eerlijk' kunnen omschrijven, met vaak de slappe lach. Dochter Lisa-Renee (20) vindt er het hare van, en zoon Tijmen (17) maakt liever zijn eigen grapjes. Alles bij elkaar is het een gezellige boel.

RECENTE ARTIKELEN