Het hangt en het kreukelt: 50+ vrouw gaat zonnen

-

Bikini of badpak – we piekeren over de keuze alsof de wereldvrede ervan afhangt. Wat dat betreft kunnen we nog iets leren van mannen. Die trekken een zwembroek aan en tonen ongegeneerd buik en borstpartij aan de goegemeente.

Vaarwel blote tijden
MONIQUE (51) “Ik blijf uit de zon, hou mijn kleren aan en smeer mijn gezicht in met factor 50. De blote tijden zijn voorbij sinds ik huidkanker heb gehad. Had ik maar niet zo stom moeten zijn als puber hele dagen op het Zuid-Franse strand te liggen. Te lui om me in te smeren. Te ijdel om naar mijn moeders waarschuwingen te luisteren: ‘Kind, Je verbrandt nog eens levend!’”

Hoe stom kun je zijn
CAROLINE (57) “Op mijn dertigste kocht ik mijn eerste badpak omdat ik mijn lijf te dik vond voor een bikini. Hoe stom kun je zijn – op foto’s uit die tijd zie ik dat ik prachtig was. Tegenwoordig ben ik alle schaamte voorbij. Ik weeg twintig kilo meer dan toen en loop heerlijk in bikini. En als het even kan topless.”

Braadkip
JALDHARA (50) “Ik woon op Bali en als het even kan ga ik naar het strand. Lekker door de branding lopen in bikini, af en toe een duik. De Balinezen begrijpen er niks van. Zij mijden de zon als de pest. Hun bijnaam voor witte mensen die zonodig bruin willen worden: braadkippen.”

Het hangt en het kreukelt
FRANCIS (56) “Vreselijk dat alles gaat hangen en kreukelig wordt. In april begin ik al aan het bikiniklaar maken van mijn lijf. Ik ga op dieet en sport me helemaal suf. Een badpak draag ik niet: een witte buik is echt afstotelijk. Het is dat ik zoveel van het strand houd, anders zou ik op de Noordpool gaan wonen zodat ik mijn lijf van top tot teen kan bedekken. Hoef ik nooit meer honger te lijden en te squatten.

Ik ga incognito
MARJOLEIN (49) “Ik hou van de zee maar ga het liefst incognito naar het strand. Pareo, pet, zonnebril. Ik heb de boel nogal verwaarloost en weeg echt veel te veel. Mijn BMI is torenhoog. ‘U hebt morbide obesitas’, zei mijn huisarts een paar weken geleden. Hij keek streng en afkeurend en begon over diabetes en hartkwalen. Van schrik at ik die dag achter elkaar twee Snickers.”

Allemaal een boerkini
SANDRA (54) “Ik pleit voor de verplichte boerkini. Daarin zien we er allemaal min of meer identiek uit – niemand die ziet of je een fitgirl bent of gezegend met een dikke buik, borsten en billen. Scheelt een hoop gedoe, onzekerheid, geroddel en kritische blikken. De politicus die de wet op de verplichte boerkini er doorheen krijgt in het parlement, kan verzekerd zijn van mijn stem.”

Marilyn Monroe
HANNAH (50) “Deze zomer wordt mijn eerste 50+ strandervaring. Mijn oma, moeder en zus trokken vanaf die leeftijd een badpak aan. Zie het als een familietraditie. Mijn man vindt het belachelijk. ‘Je ziet er hartstikke lekker uit in je bikini’, zegt-ie. Ik twijfel nog. Misschien ga ik voor zo’n jarenvijftig bikini met zo’n hoog retrobroekje dat je buikje wegmoffelt. Marilyn Monroe droeg ze ook. In de webshop van mamamaria.nl kun je de mooiste exemplaren kopen.”

48 kilo dunner
DEBBY (57) “Ik ben in een jaar 48 kilo afgevallen. Met dank aan een maagverkleining. Het loshangende vel waarmee ik achterbleef heb ik weggetraind. Het resterende restje overtollige huid heeft een plastisch chirurg weggehaald. Reken maar dat ik dit jaar in bikini over het strand paradeer. Kin omhoog, schouders naar achteren, hartstikke trots.”

TEKST ELLA VERMEULEN

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN