Helma (54) gooide het roer om: van manager in de uitzendwereld tot eigenaar van een B&B in het bos

-

Hoeveel mensen dromen er niet van om uiteindelijk iets voor zichzelf op te zetten? Vaak blijft het helaas bij dromen. Maar niet voor Helma. Zij gooide toen ze 50 werd het roer om, liet Brabant achter zich en vertrok naar Westerbork in Drenthe om daar, samen met geliefde Jan, hun eigen B&B op te zetten. 

“Jarenlang heb ik met veel plezier in loondienst de uitzendwereld gewerkt. Ik was manager van een vestiging en ik deed de sales. Het was een superleuke en uitdagende job; ik was altijd op pad en heb vele kilometers gemaakt om op bezoek te gaan bij klanten door het hele land. Toch had ik altijd in mijn achterhoofd: ooit begin ik iets voor mezelf.

Dat ooit diende zich aan toen ik 50 was. Het 50 worden voelde ergens toch als nu of nooit. Bovendien woonde mijn vriend Jan in Drenthe, 2.5 uur van Brabant vandaan en dichterbij hem wonen wilde ik wel. En dan was daar natuurlijk die droom om iets voor mezelf op te zetten. Het was een samenloop van omstandigheden, maar soms gaat dat zo: dingen komen op je pad en dan valt alles samen.

Natuurlijk was het weggaan uit Brabant even een dingetje. Al mijn familie en vrienden wonen daar, die heb ik toch achterlaten. Aan de andere kant: het is niet het einde van de wereld hè?

Veel mensen zien een B&B als leuk voor erbij, maar het is echt hard werken. Een gemiddelde dag? Tussen 16.00 en 18.00 komen de gasten aan. Dan heet ik ze welkom met een hapje en drankje en geef ze uitleg over de B&B en de omgeving. ’s Ochtends start ik met het maken van een uitgebreid ontbijt en dat serveer ik aan de gasten. Rond 11.00 uur verlaten de gasten ons weer en dan is het tijd voor het schoonmaken en opruimen: per kamer ben ik zo’n twee uur bezig. En dan moet het om 16.00 uur weer spic & span zijn voor de volgende gasten. Daarnaast moet ik ook tijd vrij maken voor inkopen, administratie, boeking, Social media, reserveringen en belletjes.

Maar ik klaag niet hoor, want wat had ik dit graag eerder geweten: eigen baas zijn is fantastisch! En het mooie van een B&B is dat je dit kunt blijven doen. Zoals ik er nu tegenaan kijk, hoop ik nog vele jaren onze gasten bij B&B Drenthe met veel plezier te mogen ontvangen onder het motto: Brabantse gezelligheid in de oerprovincie Drenthe.”

B&B Drenthe ligt in Westerbork en heeft twee luxe, ruime suites. Meer informatie over de B&B Van Jan en Helma vind je hier.

CURSUS – Goed idee: op je 50e voor jezelf beginnen

Deze maand lees je op SAAR véél over werk. Van inspirerende 50+ vrouwen die iets anders zijn gaan doen tot de ervaringsverhalen van hoofdredacteur Barbara en alles er tussen in. Ook toe aan wat nieuws? Doe dan onze cursus. Want ja: ook na je 50e zitten er veel mensen op je te wachten.

RECENTE ARTIKELEN