Heleen keek MAFS: ‘De kern van Dennis komt in zicht – aldus Maurice’

-

In de zestiende aflevering deed Kim weer moeilijk, hadden Astrid en Sander een time-out en deed Joep nog steeds alsof ie niet getrouwd is.

Schande! Antoine kan niet kiezen tussen sushi en friet!
In Slovenië schreef de immer wankelmoedige Kim een kaart met een lieve tekst aan Antoine. Dat gebaar had hen weer dichter bij elkaar gebracht, vonden ze. Mooi niet. Kim is een wandelend weerhuisje waaruit het mannetje met de paraplu helaas vaker naar buiten komt dan het vrouwtje met het parasolletje. Vanaf het moment dat Kim Antoine opzocht in Den Bosch, leek ze vooral op zoek naar foutjes. En als je maar lang genoeg zoekt, dan vind je ze ook. Want Antoine mag dan een verdraaid aantrekkelijke leuke man zijn, perfect is natuurlijk niemand. Moest Kim eerst dealen met zijn grapjes die haar zwaar irriteerden, nu had ze honger gekregen en deed hij te lang over eten bestellen. Hij twijfelde tussen sushi, patat (sorry, ik ben van boven de rivieren, maar hij zei natuurlijk friet) of pizza, ook lekker. Werd Kim weer knettergek van. Nu vraag ik me af: is Kim een enorme zeikerd? Of is ze na de dood van haar vriend gewoon nog niet toe aan een relatie?

Kans op blijvende romantiek: 30%

Sander voelt nog geen vonk voor Astrid
Het loopt niet naar wens tussen Astrid en Sander en daarom hebben ze nu een time-out. Samengewoond is er nooit, waarom is mij niet duidelijk. In ‘Casa Astrid’ had Astrid het weer ouderwets gezellig met moeder, kleinkind en hondje, terwijl Sander thuis vertelde dat hij geen vonk of kriebels voelt en dat die waarschijnlijk ook niet gaan komen.
Kijk, en dat is dus helemaal hun eigen schuld, vond deskundige Patrick. Want het lag zeker niet aan deze mega wetenschappelijk samengestelde super match! Nee, Astrid en Sander hebben gewoon te veel lol met elkaar gehad, alles weggelachen en ze hebben nooit de verdieping opgezocht! Zijn niet in gesprek gegaan over hun minpunten! Hebben ze gewoon weggelachen!
Eigen schuld dikke bult.

Kans op blijvende romantiek: 0%

Astleigh is veranderd in een weekdier
Nee, dan het modelkopelletje Astleigh en Rowan! Die doen alles goed. Zij hebben wel de verdieping opgezocht. Ook letterlijk, want ze zijn, weten wij, zelfs ‘intiem’ met elkaar. Ook de wederzijds families matchen goed.
Een tien met een griffel van de deskundigen!
RTL joeg het stel voor een ‘spontaan’ tripje naar een meubelwinkel en een lingeriezaak voor je weet wel: zendtijd vullen. Rowan met Astleighs broer Ritsi, en Astleigh met Rowans zus Bo. Ritsi vertelde dat zijn broer door Rowan (die hij een aanwinst voor de familie vindt), inmiddels in een weekdier is veranderd. Positief bedoeld hoor. Op haar beurt adviseerde Bo haar zwager bij de aanschaf van een groen lingeriesetje. Tikje ranzig, maar goed, een beetje seks in MAFS ontbrak tot nu toe, dus vooruit. Bij dit stel zie ik voor mijn geestesoog slabbetjes, kinderwagens en een grote stationcar verschijnen.

Kans op blijvende romantiek: 90%

Maurice & Dennis maakten vlaai
In Maastricht hebben Maurice en Dennis het verdraaid gezellig met elkaar. Volgens Maurice hebben ze in hun eerste nacht ‘de intimiteit opgezocht,’ al was het gebleven bij een kusje. Toen hij aan Dennis vertelde dat RTL – pardon, hijzelf natuurlijk – een cursus vlaaien maken had georganiseerd, begon Dennis enthousiast over werken met een krachtige spuit. Waar slagroom uitkomt, dat dan weer wel. In de bakkerij mislukte het naspelen van de beroemde scène uit Ghost jammerlijk, maar het promoveren van de vlaai tot bruidstaart bracht het uitje weer terug op feestelijk niveau. Wel krijg ik soms een beetje het zuur van de teksten van Maurice. ’s Avonds aan tafel vroeg hij aan Dennis: ‘Hoe interpreteer jij vanuit jouw visie dat wij nu samen aan tafel zitten?’
Maar Dennis is niet voor één gat te vangen. Hij begon over zijn overleden moeder, dat hem deze kans is geboden, is een teken van ‘destiny.’ Hier had zijn moeder voor gezorgd. Dat raakte hem, en dat raakte Maurice ook, die nu gelooft dat ‘de kern van Dennis in zicht komt.’

Kans op blijvende romantiek: 70%

Sonnny & Dylan lappen de regels aan hun laars
Werd ik al blij van Sonny & Dylan, hun moeders hebben elkaar ook helemaal gevonden, zo bleek op Schiphol. Hun zoons moesten het nu even een paar dagen zonder elkaar doen en dat lukte dus niet. Ze hunkerden en dan is beeldbellen, whats appen en zelfs de puntzakken snoep van ‘moeders’ niet genoeg om het gemis te compenseren. Dus besloten ze de regels aan hun laars te lappen en elkaar weer op te zoeken. Het werd Emmen waar Dylan woont. ’s Morgens ging hij op Sonny’s verzoek gitaarspelen. Sonny herkende de wereldhit niet die gespeeld werd, want: geen Disney vermoedelijk. Maar toch: helemaal blij die twee. Tot Dylan de fietsen uit het schuurtje pakte. Dat is alweer iets waar Sonny een hekel aan heeft. Komen de verschillen nu toch langzaam maar zeker naar boven? Ik houd toch een beetje mijn hart vast voor deze twee leukerds, die vanaf de eerste seconde heel erg hard van stapel liepen.

Kans op blijvende romantiek: 65%

Jan en Birgitte stampen wat af
Wakker worden naast een ‘vrouwtje’ was lang geleden, zei Jan. En Birgitte blijft het maar over een ‘heet lichaam’ naast haar in bed hebben. Ik durf dat niet te visualiseren.
Jan voelt zich relaxed en Birgitte ook. Het is bijzonder hoe open en positief zij deze verbintenis aangaat. Het autoritje naar de wijnboerderij ging gepaard met veel ‘kut!’ en ‘kutzooi!’ uit de mond van Jan. Dat krijg je als je een automaat gewend bent en plots weer in een schakelbak moet rijden. Op hun bestemming werd het stel in een grote wijnton gestopt met adembenemend uitzicht, maar tijd voor eventuele opborrelende romantiek was er niet. Er moesten druiven gestampt worden. Moeizaam gedoe kortom.
Maar Birgitte vindt dat Jan van alles een feestje maakt. Dat vindt ze leuk aan hem, al voelt ze fysiek nog niets. Jan wel, die blijft zijn aantrekkelijke ‘vrouwtje’ maar roemen. Het glaasje wijn dat aangereikt werd na het stampen, vond Jan vies. Hij houdt alleen van bier. ‘s Avonds bij het eten vroeg Birgitte wat Jan graag eet. Nou, dat wist ie wel. Favoriet is het lopende buffet bij de Chinees. Met heel veel vlees! De Italiaan is ook goed, met een ‘Italiaans gemaakte’ pizza, ook met heel veel vlees. Het wat moeizame gesprek bleef volgens Birgitte op koetjes en kalfjes-niveau. Geen verdieping dus. Verbeeldde ik het me nou of zakte Birgitte een beetje in? Ze snapt de match helemaal zei ze (dan is ze een van de weinigen, vrees ik) maar ze mist ‘een stukje.’

Kans op op blijvende romantiek: 10%

De Titanic: Joep & Caroline
Vijf dagen samenwonen met Joep werden er dus netto één. Maar ja, Joepie moest de hele tijd werken, daar kon hij toch niks aan doen?! En mevrouw de deskundige maar stralend blijven roepen dat dit schip dat allang gezonken is, vooral de lach en de lichtheid moet opzoeken. Ga samen leuke dingen doen! Eh, hallo, misschien had er even streng ingegrepen kunnen worden? Joepiedepoepie wil niks! Nou ja, hij wil van alles, maar niet met Caroline. Hij wil lekker met zijn vriendjes spelen.
Ik zou Caroline die het experiment nog steeds serieus neemt, wel door elkaar willen rammelen: Run! Smijt die fucking trouwring naar zijn onvolwassen kop en wegwezen!
Maar nee, Caroline blijft beschaafd.
Het avondje met wederzijdse vrienden werd – uiteraard – ook een debacle omdat Joepje uitsluitend met het bowlen en met zijn vriendjes bezig was.
Aandacht voor Caroline? Oh, is zij er ook?
Wat toevallig.
Wederzijdse vrienden zagen het met stomme verbazing aan. Een van Joeps vrienden wilde zelfs een etentje voor die twee organiseren. Ik heb advies voor die aardige vriend: nodig Caroline alleen uit.
Caroline gaf uiteindelijk toe er geen vertrouwen meer in te hebben: ‘Ik heb het gevoel dat we nooit getrouwd zijn.’
Ben zeer benieuwd naar het koppelsweekend volgende week!

Kans op blijvende romantiek: 0,0%

RECENTE ARTIKELEN