Heleen analyseert B&B Vol Liefde weekoverzicht: “Martijn huilde, maar hield het nu binnen 3 uur”

-

Heleen analyseert B&B Vol Liefde: Er was deze week een plotseling vertrek bij Astrid (en niet van degene van wie je het zou verwachten), in Portugal staat Martijn plots in vuur en vlam en tja… wat moeten we nog over Jan zeggen? (Veel!)

De Uitspraak Van De Week gaat deze week naar: Ted op Madeira

Oostenrijk: En daar ging Ruud….

Nou, daar liepen ze dan door de bergen, als one big happy Sound of Music family.

Astrid, ditmaal gekleed in een T-shirt met het opschrift Powermom (de moederrol kan in haar optiek blijkbaar niet genoeg benadrukt worden) deed reuze opgewekt en deelde mee dat de lucht weer geklaard was.

Dat vindt Harmjan, bij wie het Stockholmsyndroom lijkt te zijn opgetreden, dus ook. Hij ligt nog steeds op zijn rug met zijn pootjes omhoog: Ja Astrid, tuurlijk Astrid, wat ben je toch een kanjer Astrid.

Oké, hij had wel even met het idee gespeeld om weg te gaan, maar had toch maar besloten te blijven want: “Astrid kwam er een paar keer op terug en anders had ze me wel weggestuurd.”

Mochten we nog niet doorhebben hoe de machtsverhoudingen in die Alpenhut liggen, dan weten we dat nu voor eens en altijd.

Ruud had door wat er was voorgevallen, wel een conclusie getrokken. Haar explosieve karakter had hem afgeschrikt en van eventuele aantrekkingskracht, beeldend verwoord over het verschil tussen gladde en rommelige lakens, was geen sprake. Hij ging naar huis.

Astrid beweerde dat er ook wat haar betreft geen vonk was, hetgeen ik gezien haar stralende geschater zodra ze bij deze leuke stoere man in de buurt was, niet heel geloofwaardig vind.

Over Harmjan was Ruud kort: “Super aardige kerel, maar hij moet tegengas gaan geven en niet iedere order meteen opvolgen.”

Dat deed nijver bijtje Harmjan dus wel. De lunch was nog niet naar binnen gewerkt of hij sprong al weer op om te gaan kanten snijden, te vegen en met kliko’s te sjouwen, hoofdschuddend gadegeslagen door Ruud, die zijn zelfhulpboek voor hem achterliet in de hoop dat hij zou begrijpen dat teveel je best doen averechts werkt in de liefde.

Dat werd door Astrid volmondig beaamd: “Ik vind het vervelend dat Harmjan de hele tijd zo zijn best doet en mij op een voetstuk zet. Gewoon jezelf zijn en klaar!”

Na het vertrek van Ruud ging Astrid met Harmjan uit eten. Hij moet tot zijn grote verdriet over anderhalve dag sowieso naar huis, en uitte wederom zijn grote dankbaarheid ‘omdat ik mocht komen.’

Of hij als mogelijke liefdespartner terugkeert?

Ik vrees met grote  vrezen.

Spanje: Een ‘romantische’ date met Denise

Ben nam Denise mee naar een chic restaurant. Wat ontzettend aardig zou je denken, maar Denise vond van niet: “Dat hoeft voor mij niet in dit stadium.”

Denise vindt, geloof ik, weinig dingen leuk. Of de ander veel moeite voor haar doet, boeit haar ook niet erg.

Het leek alsof Ben met een onwillige puber uit eten was. Zijn droomvrouw bleek absoluut geen tekst te hebben en louter in staat te zijn tot twee dingen: als vanouds het oeverloos ‘schikken der krullen’ en verveeld om zich heen kijken. Op geen enkel moment werd moeite gedaan om op zijn minst een leuke avond te hebben met de man die voor haar naar Spanje was gekomen.

Het was de visualisatie van oneindige leegte.

“Fijn om je zo beter te leren kennen,” zei Ben dus maar, die van de weeromstuit compleet blokkeerde.

Hoezo Ben? Ze zei toch niks?

Denise bleek te vinden dat Ben ‘te snel een connectie wil.”

Daar was hij dus voor gekomen, Denise!

Na dit fiasco liepen ze naar huis. Ben had een ‘liefdesmagneetje’ dat hij haar wilde geven, hij moest alleen even haar handen vast kunnen pakken voor een of andere bijbehorende stabiliteitsoefening.

Waarop Denise wederom bizar reageerde: Ben stond te dichtbij, hij wilde haar handen aanraken en dat wilde zij niet, hij ging de hele tijd te ver. Vond zij.

Ik geloof dat er die avond maar één iemand te ver ging en diegene was Ben dus niet.

Terug in de B&B vroeg Dave – ik blijf hem toch een verdraaid grootmoedige, sympathieke jongen vinden – nieuwsgierig hoe het was.

“Heel gezellig”, zei Ben. “Ik vind Denise steeds leuker worden.”

Waarom Ben, waarom?

En toen kwam er weer een nieuwe man. Sven, evenals Dave ook een sportondernemer.

Denise had Sven totaal niet verwacht – kennelijk komen de mannen in Spanje spontaan uit de lucht vallen – maar drie was te veel en Ben moest het veld ruimen.

Nadat Denise een wandelingetje met Sven had gemaakt – vragenlijstje mee natuurlijk, met onverwoestbare klassiekers als ‘ben je een familiemens’ en ‘ ben je dominant’  – ging ze quad rijden met Dave.

“Best wel intiem”, vond Dave,  ‘omdat je tegen elkaar aan zit.”

Maar!

Verrassing!

Hij twijfelt. “Ik heb nog steeds niet dat wauw gevoel als ik naar Denise kijk. Het is wel een signaal dat er iets niet goed zit.”

Terwijl Dave en Denise  door het Spaanse landschap scheurden, zette Sven in de B&B zijn drie redenen om jaloers te zijn op een rijtje:

  1. Denise & Dave samen onder de douche
  2. Denise & Dave samen in bed
  3. Denise & Dave aan het bodypainten

Nee, dan valt quad rijden inderdaad mee.

Denise heeft wel gevoelens voor Dave, maar zei in het ‘tussengesprekje’ voor de honderd miljoenste keer: “Maar ik moet Dave nog beter leren kennen.” Ja, dat weten nou wel, Denise! Vertel eens wat nieuws!

De moeder van Denise – leuk mens, met bijzondere opvattingen over het aanbrengen van oogmake-up – en de ook al leuke tante van Denise ontvingen Dave en Sven in audiëntie om de heren op het hart te drukken dat fysiek contact, seks, intimiteit, verdraaid belangrijk is.

Dus hup, neem wat meer initiatief!

Van zijn genomen initiatief schrikt die arme Ben nog wel eens wakker, denk ik.

Portugal: Richard is blij met een lekkere bumper

De aftocht van Esther was minstens zo supersnel als die van haar voorgangsters. Terwijl de stofwolken van haar vertrek nog niet eens waren neergedaald, zei Richard: “Het zal me aan m’n reet roesten!”

Om er toch een beetje beledigd aan toe te voegen: “Ze heeft niet eens de moeite genomen om me te leren kennen.”

Daarna gingen ze met z’n allen gezellig uit varen, inclusief romantische Titanic scene met een opgeluchte Simone en met hondje Pip.

Never a dull moment met Richard.

Of ze verliefd zijn? “Dat moeten we gaan ontdekken,” vindt Simone. Maar broer Arnold & huisvriendin Ingrid weten het zeker: deze twee blijven bij elkaar.

Waarna de aandacht zich verlegde naar het bescheiden achterwerk van Simone. Richard houdt van een dikke kont, dus: “Ik ga je op je reet slaan tot-ie opzwelt!”

Hetgeen Simone inspireerde tot een verkleedpartijtje met Kim Kardashian kont, tot genoegen van Richard: “Verdomme, wat een lekkere bumper!”

Haar donkere pruik met vlechtjes wond hem ook wel op.

“Leuk, een rollenspel, ik heb nog wel een Heidipakje in de kast hangen.”

Het bleef die avond nog lang onrustig in Portugal.

Frankrijk: Hoe schofterig kun je zijn

Een week geleden geloofde Petra nog niet dat ze met Anne Marie door één deur zou kunnen, maar inmiddels vormen die twee een hechte commune met hork Hans als sekteleider, compleet met geheimzinnig amulet dat hij waarschijnlijk aan zijn carrière als ‘ridder te paard’ in kinderpretpark Het Land van Ooit heeft overgehouden.

Hans beweert de hele tijd dat hij niet kan kiezen.

Petra buigt met alles mee en dat is lekker makkelijk.

Anne Marie vindt hij aantrekkelijker, maar geeft meer tegengas en, vreest hij, zou wel eens verbeterpunten in zijn B&B kunnen voorstellen.

Een vrouw met een mening, stel je voor!

Ondertussen kwam kandidate numero 5 met haar caravan het erf opscheuren. Ook een Brabantse, maar in dit geval zonder worstenbroodjes. Die Brabo’s bestaan dus ook!

Marion heet ze, een leuke, stoere blondine die een relatie zoekt met iemand die bereid is om interesse in haar te tonen.

Haha!

Hans en aandacht geven, laat me niet lachen.

Die arme Marion stuitte op een kongsi van drie mensen die haar opzichtig buitensloten. De vrouwen moesten de hele tijd hard en samenzweerderig lachen, Hans deed vrolijk mee en liet Marion gewoon stikken.

Voor de paardrij-testrit slaagde Marion wel met vlag en wimpel, maar Hans stuurde haar na het afzadelen meteen naar huis.

Terwijl Marion haar tas weer inpakte, zei de hork in de keuken tegen Petra en Anne Marie: “Ik heb gezegd: Daar is de deur. Even caravannetje inpakken en wegwezen, toettoet-bengbeng.”

Hoe onbeschoft kun je zijn?

Blijft het grote  dilemma voor ons horkje: Petra die al B&B ervaring heeft en die alles doet en zegt wat in zijn straatje past. Maar fysieke aantrekkingskracht?

Of:

Pittige Anne Marie die beter is met paarden en ervaring heeft met marketing en ondernemen?

‘Kleine Hans’ zie ik eerder richting Anne Marie wijzen.

(Waarschuwing: dit niet visualiseren!)

Madeira: De OSM-match is in gevaar!

Wat is er op het bloemeneiland aan de hand? Dacht ik vorige week dat het kat in ’t bakkie was met onze OSM match, begint Tjerk zich steeds verongelijkter te gedragen.

En Ted?

Die krijgt een punthoofd van de man die ze eerst ‘my taste, my choice’ noemde.

Daar lijkt weinig van over.

Tjerk kan, geloof ik, nergens tegen. Niet tegen Ben, niet tegen Teds zus en zwager die op bezoek zijn gekomen: “Kunnen die niet gewoon in een hotel? Al dat bezoek gaat ten koste van mijn tijd met Ted!”

En hij heeft het al zo druk. Met luieren, constateerde Ted, terwijl we zagen hoe een arm muisje een gruweldood tegemoet ging door eerst door de poes gegrepen te worden en daarna door de teckel, om vervolgens door Ted achteloos over haar schouder in het ravijn gegooid te worden.

Zij wilde met de hele bups naar een huwelijk. Tjerk moest van haar wel een net overhemd aan, had-ie nog een schone die gestreken was?

“Je mag er anders wel een van mij lenen,” zei Ben goeiig en kwam met een keurig geruit overhemd aanzetten.

Zei Tjerk nou echt: “Ach, een ècht C&A hemd!”

Ik hoop dat ik dat verkeerd verstaan heb. Ik vrees echter van niet, omdat een nijdig geworden Ted, de Opmerking Van De Week maakte: ”Ben wordt even bekakt te kakken gezet.”

Op zijn beurt verzocht Ben, die Tjerks opmerking of niet vatte of vakkundig negeerde, om een 1-op-1 met Ted om te kijken of er een ‘vonkie kan ontploffen.’ Dat ontplofte tijdens hun gesprek dus niet.

Zus Madeleine heeft ook een hard hoofd in het duo. Ted heeft een echte vent nodig en niet twee passievelingen die te afwachtend zijn, en die hun handen nauwelijks uit de mouwen steken, vindt zij.

Tot grote ergernis van Tjerk ventileerde Madeleine haar ongezouten mening in de auto op weg naar het walvismuseum. Er ontstond een rot sfeer die aanhield tot in het museum, maar uiteindelijk klaarde Tjerks humeur toch weer op. Hij vroeg Ted om mee te gaan op een wandeling in de hoop het warme gevoel weer terug te krijgen.

Hij gaf haar zelfs een cadeautje.

Zou de OSM-match nog opwarmen?

Italië: Hans & Denise hebben het leuk

Hans is helemaal overdonderd. Denise dekt gezellig de tafel, Denise bakt zomaar de perfecte uitsmijter, Denise serveert de B&B gasten alsof ze nooit anders gedaan heeft en Denise heeft geen enkele moeite met de aanwezigheid van Libera.

Jan is helemaal happy!

Hij nam spontaan een dagje vrij en ging met haar in de prachtige omgeving de toerist uithangen. Het was zo ontspannen dat hij in een kerk in Gregoriaans gezang uitbarstte.

Daarna liepen ze de hele tijd hand in hand.

Zou het….?

Portugal: Maar Martijn, wat zeg je nu?

Ook Fenna ontkwam niet aan een speeddate met Martijn tijdens het honden uitlaten. Toen Fenna vertelde dat de twee dingen waar hij bij het ondernemen nou net een hekel aan heeft – marketing en het bijhouden van social media –  juist helemaal ‘haar ding’ zijn, ging zijn hartje al behoorlijk van rombombom.

Terwijl de sfeer tussen hen steeds broeieriger werd, hakte Marian in de B&B de knoop door: ze wilde terug naar Leeuwarden. Martijn huilde na haar mededeling wederom bittere tranen, maar wist het ditmaal – anders dan bij het vertrek van Simone – ruim binnen de drie uur te houden.

Nadat hij ook nog met Fenna op safari was gegaan, maakte Suus geen kans meer. Fenna is het helemaal. De geplande date met Suus zou wat hem betreft niet doorgaan, al vond hij dat wel ‘kapot lullig.’

Kapot lullig vond ik de pijnlijk ontactische wijze waarop Suus het nieuws van Martijn moest horen. Bij het kampvuur, waar Fenna nota bene ook bij zat, deelde hij na een grapje van Suus over Temptation Island plompverloren mee: “Ik ben net een beetje verliefd geworden op Fenna.” Die op haar beurt zo ontzettend schrok dat ze meteen naar binnen rende.

Maar daar waren de ouders al om ‘de liefde’ mee te vieren.

Suus lachte en vierde dapper mee.

Arme Suus.

En Fenna?

Die vindt het wel heel erg snel gaan allemaal.

Frankrijk:  Jan moet de hele tijd uitrusten

De meest enerverende bijdrage van de week kwam uit Blèves, waar Jan zowel Natasja als Menno tot wanhoop wist te brengen.

Na vier dagen bleek Jan nog steeds niet te zijn ‘geland’ en deed bij voorkeur niets.

Menno en Jan gingen iets schoonmaken. Jan volgde iedere instructie verkeerd op.

Daarna gingen ze een bordspel doen.

Natasja: “Vind jij dat ook leuk, Jan?”

Jan: “Mwah….”

Natasja: “Wat is jouw ideale vrije dag, Jan?’

Jan: “Uitslapen. En daarna lekker luieren in bed met koffie en broodjes.”

Het gezicht van Menno! Haha!

Hoog tijd voor een gesprek met Jan, vond Natasja, wier toon steeds afgemetener werd.

“Ik heb tijd nodig om te aarden en te gronden” – ja, allebei! – deelde Jan wederom mee.

Natasja: “We moeten wel moeite doen om elkaar te leren kennen. Door te praten leer je elkaar kennen.”

Jan: “Hmmm.”

“Ga je even mee koken Jan? Dan kunnen we even kletsen,” stelde Natasja voor.

Jan slofte zuchtend naar de keuken en zei dat hij niet wilde praten over zware onderwerpen.

“Wat vind jij zware onderwerpen,” vroeg Natasja.

“Nou, over mezelf, over wie ik ben en zo.”

Achteraf voelde het samen koken in Jans optiek vooral als ‘kunstmatig en geforceerd.’

De vele hints van Natasja troffen geen enkel doel.

Eenmaal buiten vroeg Natasja: “Sloeg je net een beetje dicht?”

Jan: “Nou, ik had niet zoveel gespreksstof. Dat moet ook goed zijn, toch?”

Ook bij de lunch zei Jan – die steeds meer weg kreeg van het luie stripfiguurtje Guust Flater    weer niets.

Jan wilde ook geen ijsje.

Jan wilde ook niet in de zon zitten bij Natasja en Menno.

Het was weer hoog tijd voor zijn ‘me-time. ‘

“Ik heb vandaag niet extra mijn best gedaan,” zei Jan.

Dat hadden we al in de gaten, Jan.

Jan geloofde echter dat het nog wel wat kon worden met Natasja. Ze moesten alleen allebei de stap nog even nemen. Dat was alles.

Dus: “Ik wil morgen met Natasja op stap, maar wel redelijk in de buurt.”

Hij bedacht de volgende mogelijkheden:

  • Samen een beetje shoppen
  • Samen naar een marktje
  • Samen naar een bezienswaardigheidje
  • Samen naar een parkje

Jan heeft een beetje een bordje voor zijn hoofdje.

De volgende dag bezocht Natasja een vriendin en ging Menno aan de slag met de keukenrenovatie.

Jan was moe, die vond dat-ie na de afgelopen twee dagen wel wat rust had verdiend.

Dat Menno in de keuken bezig was zag hij wel, maar daar wist-ie niets van. Dat hadden Natasja en Menno ’s morgens vroeg afgesproken terwijl hij nog in bed lag.

“Ik ben daar niet in gekend, en daar word ik opstandig van.”

Een opstandige Jan is kennelijk óók een horizontale Jan.

En Menno maar klussen. En kwaad zijn omdat Jan had gezegd: “Ik kom hier voor de liefde en niet om te werken.”

Toen Natasja thuis kwam trof ze Menno dus druk klussend aan en op nog geen twee meter afstand een bankhangende Jan.

“Wat heb je gedaan Jan?”

“Lekker rustig dagje, beetje gelezen, even op m’n iPad en wat tv gekeken.”

Natasja ontplofte.

Nou moe, dat had Jan niet zien aankomen! Moest het zo fel, vroeg hij zich af. Had ze dat niet eerder kunnen ventileren?

“Nee, het was geen fijn gesprek,” zei Jan nog maar eens terwijl hij zijn koffer in pakte. “Dat is het nooit als iemand een bak afval over je heen gooit. Ik ben wie ik ben.”

Dag Jan, je was onvergetelijk.

Veel B&B plezier en tot over een week! (De laatste!)

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard (65) woont in het noorden van het land, staat bekend als verklaard sporthater, maar loopt zich dagelijks suf met de hond en klimt iedere week op een paard. Is dol op poezen, lezen, jurken en witte wijn, en kampt al decennia met een hardnekkige Bold and the Beautiful verslaving.

RECENTE ARTIKELEN