Heerlijke Netflix-serie: Fool me once

-

Er staat weer een heerlijke, achtdelige Netflix-serie klaar.  Fool me Once is een bewerking van de gelijknamige roman van Harlan Coben uit 2016. Het is een lekkere thriller, die nauwelijks steek houdt, maar die met zoveel twists en cliffhangers uitpakt dat je toch wilt blijven kijken.

De Britse minireeks is gebaseerd op “De Verbeelding” uit 2016 en blijft trouw aan het Harlan Coben -recept: een getroebleerd mens probeert een duister mysterie te ontrafelen, de leugens van naasten te doorprikken en een traumatisch verleden onder ogen te zien.

Michelle Keegan speelt Maya, een veteraan van de oorlog in Irak, die net haar man heeft gegraven. Maar: enkele weken, nadat ze haar echtgenoot heeft moeten begraven, ziet ze hem springlevend op camerabeelden. Wat volgt, zijn acht afleveringen met steeds meer verwarrende ontwikkelingen, afleidende side tracks, maar ook oplossende aanwijzingen.

Ik vind deze serie ongelofelijk lekker om op een zinloze avond naar te kijken. Mooie mensen met schijnbaar grote problemen, maar wij weten wel beter! Ook heerlijk om actrice Joanna Lumley te zien als akelige schoonmoeder van Maya. Kortom, als je nog wat vrije dagen hebt, stort je dan op deze verslavende, lekkere, foute serie!

★★★ (drie sterren)

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN