‘Hé Memphis – de jaren tachtig belden: ze willen hun zweetband terug’

-

Je kent de ongeschreven regel: wie een trend de eerste keer heeft meegemaakt, slaat ‘m in de volgende ronde het best over. Maar als je nu snakt naar een zweetband, have fun with it!

Terwijl driekwart Nederland klaar zit voor Nederland-Polen, zijn wij als Saartjes mateloos gefascineerd door de zweetband van Memphis Depay. Het witte ding is onverwacht en zonder enige marketing hét EK-item geworden Sportartikelenwinkel Intersport zag de verkoop verveertienvoudigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Depay zelf begrijpt de opwinding niet. “Who cares?”, zei hij eerder over de aandacht voor zijn zweetband. “Ik voel me er goed bij. Zie het gewoon als een nieuwe look. Het houdt ook het zweet van mijn hoofd, dus het is ook nog functioneel.”

Nieuw is het natuurlijk niet, wie de jaren tachtig heeft meegemaakt, heeft er vermoedelijk zelf eentje gehad. Om te dragen tijdens callanetics of aerobics, of gewoon voor de show, zoals millennials nu in athletics op het terras zitten alsof ze net een bootcamp achter de rug hebben.

Omdat we best houden van flamboyante Memphis en omdat we hopen dat Oranje tegen Polen de plaggen van het veld zal spelen hierbij een ode aan de zweetband, eighties fenomeen dat beter in dat tijdperk had kunnen blijven.

Al is het wel zeer vermakelijk ‘m weer op te zien duiken. Céline Dion voelde zich er overduidelijk über-sophisticated mee.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN