Hallo werkgevers, luisteren jullie? Dit zijn 6 dingen waar een 50+ vrouw heel goed in is

-

Lees dit en je wordt meteen zelfverzekerder als het op solliciteren aankomt. Misschien is het ook geen gek idee onderstaande info te verwerken in je sollicitatiebrief.

 1. Een 50+ vrouw wordt steeds beter in het nemen van beslissingen
  Tot je vijftigste worden hersencellen van – hou je vast – isolerende  ­myelinelaagjes voorzien. Wat dat precies is, begrijpen wij ook niet, maar één ding is zeker: hoe dikker dat laagje, hoe sneller de verbindingen in je hersenpan. Dankzij die dikkere myelinelaag zijn ­vijftigers beter in staat ­informatie te combineren waardoor ze wel­overwogen beslissingen kunnen nemen in ingewik­kel­de ­situaties.
 2. Een 50+ vrouw kan prima tegen stress
  Oudere mensen kunnen over het algemeen hun emoties beter reguleren dan jonge mensen. Dit maakt je als vijftigplusser stressbestendiger. Komt goed uit als je een bedrijf runt: in crisissituaties functioneren oudere werknemers beter dan jongere.
 3. Een 50+ vrouw lost problemen op zonder met de ogen te knipperen
  Dankzij je levenservaring kun je zowel persoonlijke problemen als praktische problemen beter oplossen. Ouderen hebben over het algemeen ook een beter inzicht in ingewikkelde problemen en uitdagingen.
 4. Een 50+ vrouw heeft minder last van ego-dingetjes
  Dertigers zijn volop bezig met hun eigen ontwikkeling en ambities, vijftigplussers zijn meer gericht op hun omgeving dan op zichzelf. Zij zijn gewend rekening te houden met de belangen van anderen en te denken en handelen in het belang van het het bedrijf.
 5. Een 50+ vrouw heeft er echt zin in
  Boven de vijftig doen we minder snel dingen waar we geen zin hebben of die ons humeur verpesten. Gevolg: we laten minder met ons laten sollen en daardoor staan we steeds positiever en vrolijker in het leven. En dat is weer goed voor de werksfeer.
 6. Een 50+ vrouw stort zich niet onbezonnen in een avontuur
  Iedereen moet door schande en schande wijs worden. Als dertiger neem je sneller impulsieve beslissingen dan als vijftiger. Je denkt nu veel beter na voordat je iets doet dan toen je jong was.

Lees ook: Schaamrood op de kaken: 10 vreselijk herkenbare blunders

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN