Groen zomersoepje dat iedereen verrukkelijk vindt

-

Een soepje waar je helemaal blij van wordt. Lees: gezond, koud en lekker. Perfect als lichte maaltijd met een broodje, als voorgerecht of in glaasjes tijdens een zomerborrel. 

Voor 4 personen of zestien kleine glaasjes

Dit heb je nodig

  • 3 komkommers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 ansjovisfilet, in olijfolie
  • 2 sjalotjes (in parten)
  • 1 teen knoflook
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr munt
  • 2 takjes dille
  • sap van 1 citroen
  • 250 ml Turkse yoghurt
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl Aromat
  • Zwarte peper

En zo maak je het

  1. Schil de komkommers en snijd ‘m in blokjes.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Snipper de ui.
  4. Pureer de groenten met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Snijd de ansjovis in heel fijne reepjes en voeg toe.
  6. Voeg citroensap, knoflook, witte wijnazijn, ahornsiroop, ketjap manis en aromat toe aan het mengsel.
  7. Hak de verse kruiden en voeg ze toe aan de soep. Pureer tot een gladde massa (houd een beetje van de kruiden achter om als garnering te gebruiken).
  8. Voeg de yoghurt toe. En eventueel wat water om de soep te verdunnen. Mix nogmaals.
  9. Verdeel de soep over 4 kommen of 16 glaasjes en strooi de rest van de kruiden erover.

RECEPT en FOTOGRAFIE Leonie Berkenbosch 

gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN