Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen

Groen zomersoepje dat iedereen verrukkelijk vindt

Een soepje waar je helemaal blij van wordt. Lees: gezond, koud en lekker. Perfect als lichte maaltijd met een broodje, als voorgerecht of in glaasjes tijdens een zomerborrel. 

Leonie berkenbosch
Leonie Berkenbosch

Voor 4 personen of zestien kleine glaasjes

Dit heb je nodig

  • 3 komkommers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 ansjovisfilet, in olijfolie
  • 2 sjalotjes (in parten)
  • 1 teen knoflook
  • 15 gr peterselie
  • 15 gr munt
  • 2 takjes dille
  • sap van 1 citroen
  • 250 ml Turkse yoghurt
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl Aromat
  • Zwarte peper

En zo maak je het

  1. Schil de komkommers en snijd ‘m in blokjes.
  2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Snipper de ui.
  4. Pureer de groenten met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Snijd de ansjovis in heel fijne reepjes en voeg toe.
  6. Voeg citroensap, knoflook, witte wijnazijn, ahornsiroop, ketjap manis en aromat toe aan het mengsel.
  7. Hak de verse kruiden en voeg ze toe aan de soep. Pureer tot een gladde massa (houd een beetje van de kruiden achter om als garnering te gebruiken).
  8. Voeg de yoghurt toe. En eventueel wat water om de soep te verdunnen. Mix nogmaals.
  9. Verdeel de soep over 4 kommen of 16 glaasjes en strooi de rest van de kruiden erover.

RECEPT en FOTOGRAFIE Leonie Berkenbosch 

Tags: gezond recept Komkommersoep lenteborrel soep voorgerecht
Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Leonie Berkenbosch

Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

Lees verder:

  • Meid, ga toch fietsen (en 14 andere tips om van de bank af te komen)

  • Wat ik dacht toen ik Merediths gerimpelde gezicht in Grey’s Anatomy zag

  • Waarom zit die vrouw snikkend voor de tv?

Ook interessant

Daten vanaf je scherm: ‘Pas op dat hij niet zo, hop, je neusgaten inkijkt’

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.
 
 
 
 
Ik wil inloggen
*
Username
Username can not be left blank.
Please enter valid data.
*
Password
Password can not be left blank.
Please enter valid data.
Gebruik minstens 1 karakters voor uw wachtwoord.
INLOGGEN
Wachtwoord vergeten?
Heb je nog geen account? MELD JE AAN!