Een soepje waar je helemaal blij van wordt. Lees: gezond, koud en lekker. Perfect als lichte maaltijd met een broodje, als voorgerecht of in glaasjes tijdens een zomerborrel.
Voor 4 personen of zestien kleine glaasjes
Dit heb je nodig
- 3 komkommers
- 1 el witte wijnazijn
- 2 rijpe avocado’s
- 1 ansjovisfilet, in olijfolie
- 2 sjalotjes (in parten)
- 1 teen knoflook
- 15 gr peterselie
- 15 gr munt
- 2 takjes dille
- sap van 1 citroen
- 250 ml Turkse yoghurt
- 2 el ahornsiroop
- 2 tl Aromat
- Zwarte peper
En zo maak je het
- Schil de komkommers en snijd ‘m in blokjes.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
- Snipper de ui.
- Pureer de groenten met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd de ansjovis in heel fijne reepjes en voeg toe.
- Voeg citroensap, knoflook, witte wijnazijn, ahornsiroop, ketjap manis en aromat toe aan het mengsel.
- Hak de verse kruiden en voeg ze toe aan de soep. Pureer tot een gladde massa (houd een beetje van de kruiden achter om als garnering te gebruiken).
- Voeg de yoghurt toe. En eventueel wat water om de soep te verdunnen. Mix nogmaals.
- Verdeel de soep over 4 kommen of 16 glaasjes en strooi de rest van de kruiden erover.
RECEPT en FOTOGRAFIE Leonie Berkenbosch