Goed voor de werksfeer en erg lekker: roddelen over de baas

-

Ha, bij SAAR veren we allemaal op van het laatste nieuws: roddelen over de baas en klagen over de werkdruk is goed voor de werksfeer en versterkt de band met je collega’s.

LEES OOK: 40 dingen die je over je horror boss denkt

Vanessa Pouthier, een Amerikaanse hoogleraar op het gebied van management en marketing, liep een paar maanden mee met de artsen en verpleegkundigen van een oncologieafdeling. Ze woonde vijftig werkbesprekingen bij, interviewde het ziekenhuispersoneel en kwam tot de conclusie dat klagen over je werk uitermate goed is voor de werksfeer.

Zo zou roddelen over de baas en klagen over de werkdruk de band tussen collega’s versterken en ze helpen omgaan met werkgerelateerde problemen. ‘Door het geroddel realiseren de artsen en verpleegkundigen zich dat zij dezelfde meningen hebben over het werk en niet zoveel van elkaar verschillen,’ vertelt Pouthier in het wetenschappelijke tijdschrift Pursuit. ‘Hierdoor zien mensen in dat iedereen voor dezelfde uitdagingen staat op het werk.’

Er moet wel onderscheid gemaakt worden tussen klagen en zeuren. Bovendien is het niet de bedoeling te mopperen over naaste collega’s, alleen over de baas en lastige mensen die op een andere afdeling werken.

bron Vice

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN