Goed om te weten: mensen die NIET sporten zijn vaak slim

-

Als je ’s avonds op de bank ligt in plaats van uit je plaat te gaan op de sportschool, kan dat zomaar betekenen dat je intelligenter bent dan sportfanaten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Florida Gulf Coast University. Aan het onderzoek deden zestig mensen mee. Een week lang werden hun fysieke activiteiten én cognitieve vermogen gemeten. Dat laatste moeten we misschien even uitleggen: scoor je hoog op cognitief vermogen dan vind je het leuk nieuwe dingen te leren en ga je problemen niet uit de weg.

Uit het onderzoek bleek dat de studenten met een hoog cognitief vermogen minder sporten en sowieso minder enthousiast zijn te krijgen over lichamelijke activiteiten.

Dus de volgende keer dat je de sportschool overslaat, voel je dan vooral niet schuldig. Je compenseert het hoogstwaarschijnlijk met je intelligentie.

Lees ook: Waarom ik blijf sporten tot mijn dood

gifgif
Femke Sterken
Femke Sterken
Femke Sterken is een van de oprichters van SAAR. Nog geen vijftig, maar on her way. Ze houdt van roze koeken, cheese onionchips en zoveel mogelijk ‘leggen’ (als in liggen op de bank, in bed, en op een zonnebedje met een cocktail in de hand).

RECENTE ARTIKELEN