Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Familie & Vriendinnen
  • Sex & Relatie
  • Werk & Geld
  • Rimpels & Kwalen
  • Mode & Uitgaan
  • Psyche & Idiotie
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Familie & Vriendinnen
  • Sex & Relatie
  • Werk & Geld
  • Rimpels & Kwalen
  • Mode & Uitgaan
  • Psyche & Idiotie

Goddelijk: cheesecakemousse met salted caramel & popcorn

Cheesecake, gezouten karamel en popcorn – dat is een combi die zoet, romig en echt heerlijk is. En dan maak je het toetje ook nog in een handomdraai. Wij zeggen: toprecept.

Dit het je nodig

  • 150 gram + 1 extra eetlepel witte basterdsuiker
  • 350 milliliter slagroom
  • 2 theelepels zeezout
  • 250 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • Karamel popcorn
From The Kitchen | Pinterest

En zo maak je het

  1. Doe de suiker in een pannetje met een laagje water. Zet het vuur hoog en houd het suikermengsel goed in de gaten.
  2. Wacht tot de suiker oplost en laat het koken tot de suiker goudbruin kleurt. Let op: niet roeren!
  3. Verwarm ondertussen in een ander pannetje ongeveer 200 milliliter room. (laat niet koken)>
  4. Schenk vervolgens de warme room beetje bij beetje bij de karamel en roer door met een garde. Pas op de karamel kan gaan borrelen als je de room er te snel bij schenkt.
  5. Voeg tot slot 2 theelepels zeezout toe. Laat de karamel 10 minuten afkoelen.

Maak vervolgens de cheesecake mousse

  1. Doe de roomkaas in een keukenmachine en voeg 1 eetlepel suiker en een zo’n 100-120 ml van de gezouten karamel toe. Mix tot een gladde massa.
  2. Klop in een vetvrije kom de slagroom lobbig en schep de room door het roomkaasmengsel.
  3. Verdeel de mousse over de glaasjes. Dek ze af met folie en laat ze zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Voor het serveren schep je nog een lepel karamel in elk glaasje en leg de popcorn (eventueel met wat extra zout) bovenop.

Recept Fromthekitchen Beeld via Pinterest 

Tags: cheesecakemousse met salted caramel & popcorn recept toetje
Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Leonie Berkenbosch

Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

Lees verder:

  • conditioner

    Voortaan doen we het dus zo: eerst conditioner, dan pas shampoo

  • De visagist tipt: zo krijg je de mooiste wenkbrauwen!

  • housewife

    54 dingen die je denkt bij de kapper

Ook interessant

Vakantie dicht bij huis, maar dan net even anders

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

WAAR KOOP IK SAAR?
Haalt u de Saar toch liever in de winkel of de supermarkt? Hier kunt u uw woonplaats invullen en dan verschijnen vanzelf de verkooppunten.

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.