Goddelijk: cheesecakemousse met salted caramel & popcorn

-

Cheesecake, gezouten karamel en popcorn – dat is een combi die zoet, romig en echt heerlijk is. En dan maak je het toetje ook nog in een handomdraai. Wij zeggen: toprecept.

Dit het je nodig

  • 150 gram + 1 extra eetlepel witte basterdsuiker
  • 350 milliliter slagroom
  • 2 theelepels zeezout
  • 250 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • Karamel popcorn
From The Kitchen | Pinterest

En zo maak je het

  1. Doe de suiker in een pannetje met een laagje water. Zet het vuur hoog en houd het suikermengsel goed in de gaten.
  2. Wacht tot de suiker oplost en laat het koken tot de suiker goudbruin kleurt. Let op: niet roeren!
  3. Verwarm ondertussen in een ander pannetje ongeveer 200 milliliter room. (laat niet koken)>
  4. Schenk vervolgens de warme room beetje bij beetje bij de karamel en roer door met een garde. Pas op de karamel kan gaan borrelen als je de room er te snel bij schenkt.
  5. Voeg tot slot 2 theelepels zeezout toe. Laat de karamel 10 minuten afkoelen.

Maak vervolgens de cheesecake mousse

  1. Doe de roomkaas in een keukenmachine en voeg 1 eetlepel suiker en een zo’n 100-120 ml van de gezouten karamel toe. Mix tot een gladde massa.
  2. Klop in een vetvrije kom de slagroom lobbig en schep de room door het roomkaasmengsel.
  3. Verdeel de mousse over de glaasjes. Dek ze af met folie en laat ze zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Voor het serveren schep je nog een lepel karamel in elk glaasje en leg de popcorn (eventueel met wat extra zout) bovenop.

Recept Fromthekitchen Beeld via Pinterest 

gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN