Gevonden! Dé bioscooptip voor een ijskoude dag (en hier win je kaarten!)

-

De nieuwste verfilming van het leven van Emily Brontë is een prachtige film geworden en perfect voor een koude winterdag. Licht uit, bokbiertje erbij en genieten maar.

Niks vind ik zo lekker in deze donkere dagen als naar de bioscoop gaan. En dan liefst zo’n leuk klein bioscoopje met een fijne bar. Bokbiertje erbij (denkbeeldig dan, want die lust ik niet, maar het ziet er zo lekker herfsterig uit) en lekker met jas aan onderuit zakken. Wat dat nog lekkerder maakt is een heerlijk kostuumdrama op het grote scherm.

Nu draait de film Emily, naar het leven van Emily Brontë, de schrijfster van Wuthering Heights. Als kind werd ze in het dorp omschreven als ‘die rare’. Ze is een buitenbeentje met een paar grote angsten, daarom leeft ze veel in en rondom haar ouderlijk huis. Haar zussen die wel wilden deugen volgen een opleiding tot lerares. Emily is niet uit het juiste hout gesneden voor een opleiding op een kostschool en dus leert ze Frans in haar dorp van een knappe collega van haar vader, met wie ze een onmogelijke relatie krijgt.

De film speelt zich af rond 1850 op het Engelse platteland. Prachtige landschappen komen voorbij, afgewisseld met de wrede ziektes van toen, en de nabijheid van de dood, die er toen altijd was. Emily wordt gespeeld door Emma Mackey, die een heel bijzonder gezicht heeft, waardoor het gevoel van buitenbeetje en toch prachtige vrouw mooi verbeeld wordt. Ondertussen wordt op subtiele wijze getoond hoe ze haar meesterwerk Wuthering Heights schrijft.

Dikke jassen aan, biertje erbij en genieten maar!
Emily, vanaf deze week in de bioscoop. Kijk op de filmladder voor actuele tijden.

WINACTIE

Wil je graag naar Emily? Doe dan mee aan de winactie! Cineart verloot 3 x 2 vrijkaarten. Klik hier om mee te doen.

Barbara van Erp
Barbara van Erp
Barbara van Erp (54) is oprichter van Saar Magazine en bekend van De Saarpodcast. Ze is journalist, ondernemer en podcastmaker. Ze is getrouwd met Thomas en moeder van pubers Felix en Morris. Ze woont in hartje Amsterdam en is gek op pilates, ruige outdoorvakanties met haar jongens, witte wijn en eten met vriendinnen.

RECENTE ARTIKELEN