“Geloof me, jij gaat de intelligente thriller L’ultima notte di Amore ook fantastisch vinden”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: L’ultima notte di Amore.

L’ultima notte di Amore

De Italiaanse thriller L’ultima notte de Amore begint met een fantastische lange lucht opname Milaan by night. De muziek wordt steeds opzwepender en dan zoomt de camera in op een huiskamer, waar een gezin aan tafel zit. Daar zien we politie inspecteur Franco Amore, die de laatste hand legt aan zijn afscheidsspeech na 35 jaar in dienst te zijn geweest. Hij wil in zijn afscheidswoorden vooral benadrukken dat hij zijn dienstpistool nooit heeft hoeven te gebruiken en dat hij altijd zonder problemen goed en eerlijk heeft kunnen functioneren. Maar de avond en nacht voor zijn afscheid, verandert zijn leven voorgoed.

Ondanks het feit dat ik geen groot fan ben van thrillers, moet ik bekennen dat ik de hele film op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Het script en de regie van Andrea Di Stefano zijn zo ongelofelijk spannend en verrassend! En onze protagonist Franco Amore wordt op een geweldige manier vertolkt door acteur Pierfrancesco Favino. Heden en verleden komen op een zeer begrijpelijke manier door flashbacks bij elkaar. Ik heb na de film nog lang nagedacht over wat ik zou hebben gedaan als het mij zou zijn overkomen. Klinkt voor nu misschien wat cryptisch, maar vertrouw me, jij gaat deze intelligente film ook fantastisch vinden!

Vanaf 10 augustus in de bioscoop. 

Aantal sterren: ★★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN