Geen rimpels meer tellen – kom maar door met dat spul

-

Waarom krijgt Marjolein maar een week de tijd om zich voor te bereiden op een presentatie over cosmetische behandelingen? Een week! En er is zo veel achterstallig onderhoud!

‘Vind je het leuk om naar een presentatie te gaan over de laatste trends in cosmetische behandelingen?’ vraagt Saar mij.
‘Ja, tuurlijk!’ zeg ik. Ik wil graag weten wat er nog mogelijk is voor mijn oude velletje.
‘Het is aanstaande donderdag,’ zegt Saar.
‘Dat is al over 6 dagen,’ hyperventileer ik.

Zes dagen de tijd heb ik maar. Krap een week. Ik ben uitgenodigd door SkinCeuticals, Tobrix en Restylane. En zij hebben nog meer mensen uitgenodigd. Hippe vlog- en blogmeisjes, fashionguru’s, influencers. Die voor hun werk natuurlijk elke week op een ander strand staan te borrelen en een personal chef hebben die ze dagelijks een voedzaam zero-calorieën menu voorschotelt. Die minstens 20 jaar jonger zijn dan ik. Of er in ieder geval zo uitzien.

Oh god! Ik moet naar de kapper, 5 kilo afvallen, mijn volledige garderobe ophippen, maskertjes en crèmepjes op mijn wangen smeren. De rimpels strak, de wallen weg! So much to do, so little time! Met een zak pepernoten binnen handbereik bekijk ik met mijn überhippe dochter mijn klerenkast. We zijn snel klaar. Het is hopeloos. Ze trekt een blouse, een broek en mijn blauwe laarzen uit de kast. ‘Dit kan nog net’, zegt ze. Samen eten we de pepernoten op. Vijf kilo in een week gaat toch niet meer lukken.

De kapper geeft me een klein beetje hoop, de ochtend van de presentatie föhnt ze het zo mooi mogelijk. Beetje jammer van de regen die met bakken uit de lucht komt, als ik naar het station fiets. In een achterafstraatje vlakbij het Leidscheplein is het. Met lood in mijn schoenen loop ik de trap op naar de zaal. Ik ben wel benieuwd, de presentatie wordt gehouden over de producten die worden ontwikkeld om tekenen van huidveroudering te corrigeren, huidgezondheid te beschermen en toekomstige schade te helpen voorkomen. Ik kom binnen, het is er wit, ruim en licht met mensen in smetteloze lab-jassen die reageerbuisjes met venkel-muntdrankjes uitdelen. In een hoekje staat gelukkig de tafel met echte drank. De barman schenkt mijn wijnglas extra vol. De serveerster in lab-jas die rondloopt met hapjes is de bitterballen vergeten, denk ik. Ze heeft allerlei spannende liflafjes op haar schaal liggen, en ze zijn best lekker hoor, maar een beetje borrel heeft gefrituurde happen. Call me old-fashioned.

Maar goed, ik kwam dus voor de presentatie hè, niet voor de happen. Ik ben er helemaal klaar voor om alles te weten te komen over geavanceerde professionele huidverzorging. En ik moet zeggen, er is blijkbaar een wereld te winnen voor oude vellen als ik. De missie van SkinCeuticals is om de gezondheid van de huid te helpen verbeteren. En dat gaat het beste als ik verschillende dingen zou combineren, vertelt de cosmetisch arts Thanya Tha-In tijdens haar presentatie: “Injectables, lasers & cosmeceuticals: 3 complementaire behandelingen die veel voordelen bieden wanneer ze gezamenlijk ingezet worden” (voor de leken onder ons: cosmeceuticals zijn cosmetische producten met biologisch actieve ingrediënten die medische of medicinale voordelen hebben). Ze draagt torenhoge Louboutins en kijkt er opgewekt bij. Goede huidverzorging natuurlijk, de juiste crème, of serum zoals dat tegenwoordig vaak heet. In flesjes met een pipetje, zodat je precies genoeg op de juiste plek kan druppelen zoals de SkinCeuticals CE Ferulic. Dit serum zorgt voor meer stevigheid/elasticiteit van de huid, vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken én verbetert de huidkwaliteit op alle parameters van veroudering, waaronder grove rimpels, stevigheid en teint.

Maar dan ben je er nog niet. Fronslijntjes, rimpels in je nek, voorhoofd, overal eigenlijk, je kunt het ook opvullen of laseren (in vaktermen: combinatie van restylane en tobrix). Niet te veel natuurlijk, we willen er fris uitzien, alsof je net terug bent van een verkwikkende vakantie of altijd 8 uur per nacht slaapt. Zonder wakker gemaakt te worden door een dronken puber die zich na een avond stappen komt afmelden. Ik overweeg even de hele lijn ter plekke aan te schaffen en een afspraak te maken bij de cosmetisch chirurg.

Na de presentatie komt er een nieuwe lading liflafjes langs. Aangezien niemand anders ervan eet, komt de serveerster opvallend vaak langs gelopen. Ze kent haar pappenheimers. De mevrouw van SkinCeuticals vraagt of ik er wat van opgestoken heb. ‘Jazeker,’ knik ik en spoel een liflafje weg met een grote slok rood. Combineren is het toverwoord en ik kan niet wachten om ermee te beginnen. Een beetje van dit, een beetje van dat. En zeker niet teveel. Maar geldt dat niet voor alles in het leven? ‘Misschien niet voor bitterballen,’ denk ik, als ik naar het station fiets. Daarvan kan je nooit genoeg hebben.

 

 

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Skinceuticals , maar de inhoud is 100% van ons.  Kijk op de site voor een winkel bij jou in de buurt: www.skinceuticals.nl 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid

Marjolein van Rest
Marjolein van Rest
Marjolein van Rest (47) is journalist en schrijfster, woont in een Vinexwijk en heeft zwarte band karate. Ze wilde vroeger leeuwentemmer worden, tegenwoordig droomt ze van een rol in een Bond-film. Marjolein heeft een vriend en drie puberkinderen.

RECENTE ARTIKELEN