Voel je helemaal zen en geef je vagina een stoombadje

-

Het moet niet gekker worden in de wereld van spirituele vrouwen. Nu moeten we ook nog onze vagina een stoombadje geven. Lees en huiver.

Ik heb een vriendin en ze heet Marleen. We zitten op haar balkon en ze vraagt of ik haar vagina-steaming-stoel eens wil zien. “Je wat?” “Dat is een soort troon waaronder je een kruidenpo zet”, legt ze uit. “En daar ga je op zitten om je yoni te stomen.”

Ik knipper met mijn ogen. “Je yoni?” Marleen lacht. “Ja, je yoni. Dat is Sanskriet voor baarmoeder of vagina.” Nooit geweten dat mijn vriendin Sanskriet kent. Ook niet dat wij geacht worden down under te stomen, trouwens. Maar goed, als ik Marleen goed begrijp, is vagina-steaming de oplossing voor alle vrouwenproblemen.

Moe, mopperig, huilerig? Ruzie met man, dochter, moeder, beste vriendin? Een baas die krankzinnige eisen stelt? Menstruatiepijn en een hond die maar niet zindelijk wordt? Wanhoop niet langer, de V-steamer maakt binnen een half uur een einde aan alle ellende. Na de behandeling voel je je helemaal zen en dartel je door het leven. Bevrijd van stress, chagrijn en huilbuien.

Marleen vertelt dat Maya-vrouwen al miljoenen jaren aan V-steaming doen en dat het nu is overgewaaid van Zuid-Amerika naar de VS en Europa. Ik pak mijn telefoon en sla aan het googelen. “De gemiddelde levensverwachting van het Maya-volk is 48”, zeg ik. “Dus zo gezond kan dat stoombadje van jou niet zijn.” Marleen kijkt even beteuterd, maar al snel klaart haar gezicht op. “Misschien zouden ze nog veel eerder sterven als ze niet aan V-steaming deden.” Ha, zo kan ik het ook.

Mijn vriendin legt het me uit. Je strooit speciale yoni-kruiden in stomend water – niet te heet want dan verbrandt je doos en dat willen we niet. Je zet de pot onder een stoel waarin je een gat hebt geboord, je kleedt je uit, gaat op de troon zitten, verpakt je lijf in een warme deken en ontspant. Na een half uurtje kruip je in je bedje om de volgende ochtend als een compleet nieuwe vrouw wakker te worden. Met een krakend schone doos en bevrijd gemoed.

Ik zucht. Wij vrouwen moeten al zoveel. Ons lijf van top tot teen insmeren met bodylotion, ongewenste haren verwijderen, couperose bestrijden, het plafond spinnenwebvrij houden, man, kind, kat en hond voeden, bedden verschonen, tanden flossen en teennagels lakken. En nu moeten we ook nog aan de V-steamer. Marleen ziet me denken. “Je bent altijd zo vooringenomen en star”, zegt ze. “Probeer het gewoon eens.”

Als ik die middag thuiskom vraag ik me af of ik mijn handige buurman kan vragen een troon voor me te bouwen met een rond gat waaronder ik een po kunt plaatsen. Opdat ik dan een volmaakte vrouw word: in harmonie met mezelf en bevrijd van alle klachten.

Ik vrees dat het geen goed idee is zoiets aan mijn handige buurman te vragen. Bovendien: ik wil helemaal geen volmaakte vrouw worden, Zo saai. Ik zucht opnieuw, maar deze keer van opluchting. Als Marleen de volgende keer vraagt hoe V-steaming me bevalt, zeg ik gewoon: “De buurman weigert een troon voor me te bouwen. Dus hoe graag ik mijn yoni ook wil stomen, voorlopig komt het er niet van.”

lees ook: 50+ vrouwen over hun vagina

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN