Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen

Gaan we dit weekend maken: mini-galettes met aardbei en mango

Het aardbeienseizoen loopt tegen het einde. Voor we ons op wortelcake en speculaas storten, nemen we waardig afscheid met een topdessert met aardbeien en mango. Snel klaar, hartstikke lekker.  

Dit heb je nodig

  • 300 gram aardbeien
  • 1 mango
  • 40 gram vanillesuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • geklopte slagroom

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  3. Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes.
  4. Snijd de mango in kleine stukjes.
  5. Meng het fruit met de vanillesuiker en de maïzena en zet apart.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  7. Schep het aardbeien-mangomengsel in het midden op het bladerdeeg.
  8. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen over de vulling heen.
  9. Bestrijk de randen met geklopt ei en besprenkel met suiker en amandelschaafsel.
  10. Plaats de bakplaat in de oven en bak de galettes in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
  11. Haal uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen.
  12. Serveren met slagroom.

bron LittleThings.com 

Lees ook Hemelse tiramisu 

Tags: aardbeien dessert mango recept toetje
Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Leonie Berkenbosch

Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

Lees verder:

  • Ik ben dik, maar daarom hoef ik nog geen theemuts aan

  • Breng twee vingers naar binnen en maak een kom hier-beweging (ja, dit gaat over seks)

  • Vaarwel, mooie hoge hakken. Het ga jullie goed

Ook interessant

Monica denkt alvast aan haar uitvaart: ‘die gemene roddeltante mag niet komen’

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

WAAR KOOP IK SAAR?
Haalt u de Saar toch liever in de winkel of de supermarkt? Hier kunt u uw woonplaats invullen en dan verschijnen vanzelf de verkooppunten.

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.
 
 
 
 
Ik wil inloggen
*
Username
Username can not be left blank.
Please enter valid data.
*
Password
Password can not be left blank.
Please enter valid data.
Gebruik minstens 1 karakters voor uw wachtwoord.
INLOGGEN
Wachtwoord vergeten?
Heb je nog geen account? MELD JE AAN!