Het aardbeienseizoen loopt tegen het einde. Voor we ons op wortelcake en speculaas storten, nemen we waardig afscheid met een topdessert met aardbeien en mango. Snel klaar, hartstikke lekker.
Dit heb je nodig
- 300 gram aardbeien
- 1 mango
- 40 gram vanillesuiker
- 1 eetlepel maïzena
- 1 pakje roomboter bladerdeeg
- 1 ei
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 1 eetlepel kristalsuiker
- geklopte slagroom
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
- Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes.
- Snijd de mango in kleine stukjes.
- Meng het fruit met de vanillesuiker en de maïzena en zet apart.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Schep het aardbeien-mangomengsel in het midden op het bladerdeeg.
- Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen over de vulling heen.
- Bestrijk de randen met geklopt ei en besprenkel met suiker en amandelschaafsel.
- Plaats de bakplaat in de oven en bak de galettes in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
- Haal uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen.
- Serveren met slagroom.
bron LittleThings.com
Lees ook Hemelse tiramisu