“Ga de film The Menu zien, het is een van de meest intrigerende films van dit jaar!”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om naartoe te gaan! Deze week: The Menu. 

The Menu

The Menu, een fantastische culinaire thriller met een heerlijke, morbide twist! Vanaf 24 november in de bioscoop te zien. 

Geliefden Margot en Tyler reizen af naar een eiland om te gaan dineren in het zeer exclusieve restaurant van de excentrieke meesterkok Julian Slowik. Deze chef-kok tovert met zijn keukenbrigade de meest bijzondere gerechten op tafel, waar zijn gasten een bizar hoog bedrag voor moeten neertellen. Behalve het verliefde stel, arriveren ook een filmacteur met assistent, drie aangeschoten techmiljardairs, een vermaarde culinair recensente, een blasé echtpaar op leeftijd en een fotomodel met haar echtgenoot. Zij zijn de uitverkorenen aan wie Slowik en zijn strenge gastvrouw Elsa het speciale menu presenteren.

Met een ferme klap in zijn handen en bijbehorende inleiding, kondigt Slowik telkens de nieuwe gerechten aan. Daarbij benadrukt hij dat iedereen “part of the concept” is. Dat belooft wat! Naarmate de avond vordert, ontdekken de gasten dat het in dit restaurant een avond wordt om nooit te vergeten!

Ik vind The Menu tot nu toe een van de meest intrigerende films van 2022. Regisseur Mark Mylod (ook regisseur van de HBO-hit serie Succession) heeft er een sardonische thriller van gemaakt en Ralph Fiennes is fantastische in zijn rol als meesterkok Julian Slowik. Ik heb de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten en meerdere malen naar adem gehapt. Ik ga geen spoilers geven, maar ga alsjeblieft naar deze vurrukkulukke film!

Aantal sterren: ★★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN