Fumiko Takatsu (55) wil dat je de grote O doet om fris en fruitig te blijven

-

Vijf jaar jonger in zes minuten per dag? Daar willen we best gekke bekken voor trekken.

Fumiko Takatsu was 36 toen ze aan een auto-ongeluk een asymmetrisch gezicht overhield. “Ik was blij dat ik nog leefde, maar vond het moeilijk naar mezelf te kijken”, zegt ze. “Ik kocht dure crèmes en lotions, ik onderging behandelingen, maar niets hielp om er weer meer als mezelf uit te zien. Op een dag stond ik voor de spiegel en bedacht dat als ik de spieren van mijn lichaam kon trainen, ik dat ook zou moeten kunnen met de spieren van mijn gezicht.”

Gezichtsyoga

(c) Fumiko Takatsu

Zo is de Face Yoga Methode geboren: “Na een paar weken oefenen begon het mensen op te vallen. Ze zeiden dat ik er jonger uitzag en dat mijn gezicht meer in balans was.” Fans melden verder dat ze zich opgewekter voelen (dat kan ook komen omdat het moeilijk is je lachen in te houden bij sommige poses), dat het werkt bij een puffy uitstraling, dat je huid er zachter en voller door oogt en dat hun Resting Bitch Face (RBF) er vriendelijker uitziet. Het is gratis en het kost je hooguit die zes minuten – wie niet waagt…

De Big Five

Fumiko kan wel zeventig oefeningen in gezichtsyoga bedenken, maar tipt deze vijf: de grote O, Yummy Face, Zwanenhals, detox en de mini-facelift. Je bent er in totaal zes minuten per dag aan kwijt en doet ze het beste zonder geliefde of pubers in de buurt. Het is niet zo dat je rimpels erdoor verdwijnen, maar door de veranderende spierspanning en ontspanning zie je er toch het effect: betere spiertonus en meer ontspanning in het hele gezicht. De oefeningen zijn ook fijn als je onbewust vaak je kaken op elkaar klemt door spanning.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN