Fleur’s man wilde alleen nog maar kinky seks: “Ik voelde me steeds vaker onaantrekkelijk in zijn bijzijn. Vooral in bed”

-

Fleur (53) had een prima seksleven tot haar man opeens geen zin meer had. Langzaam maar zeker kwam ze erachter waar hij wel opgewonden van raakte. “Ik voelde me steeds vaker onaantrekkelijk in zijn bijzijn. Vooral in bed. Met name in bed.”

Het was kwart over twee ‘s nachts en ik lag weer eens klaarwakker in het logeerbed. Ik wilde naar onze slaapkamer lopen en tegen mijn man aankruipen voor een lekkere vrijpartij. Ik durfde niet. In het beste scenario sliep hij gewoon door, in het slechtste zou hij slaperig brommen dat ik hem met rust moest laten. Dat begon ergens vorig jaar zomer. Hij had het druk. Ik had het druk. En voor we het wisten hadden we weken geen seks. Zelfs geen snelle ochtendwip. Ik kaartte het onderwerp voorzichtig aan en hij stelde mij gerust. Hij had veel aan zijn hoofd. Was moe. Het kwam wel goed.

Al snel ontstond een patroon. We gingen naar bed. Ik kroop tegen hem aan en probeerde hem te verleiden tot een vrijpartij. Hij antwoordde dat hij te moe was en de volgende dag vroeg op moest staan om me vervolgens midden in de nacht wakker te schudden met de vraag of ik naar het logeerbed wilde vertrekken. Ook op zaterdagochtend was zijn kant van het bed leeg als ik wakker werd. Dan hoorde ik hem beneden rommelen en als ik beneden kwam was hij superlief. Hij had verse broodjes gehaald bij de bakker, bakte een eitje en schonk me een koffietje in.

Hadden wij dan nooit meer seks? Als je mij dat een jaar eerder had gevraagd had ik je uitgelachen. Wij? Geen seks? Natuurlijk wel. Maar waar we voorheen zaterdagavond reserveerden om het er eens goed van te nemen – kaasjes, witte wijn, gedempt licht, een matrasje op de vloer van de woonkamer – bleef het nu voornamelijk bij wat gerommel van mijn kant. Een massage die meestal uitdraaide op een hand- dan wel blowjob of een combinatie van beide. Niets romantisch aan. Eenrichtingsverkeer. Als hij was klaargekomen deed hij nog net niet de grote lamp aan.

Laat ik vooropstellen dat er nog nooit iemand zoveel van mij heeft gehouden als Huib. Niemand kan me zo lief aankijken, niemand kan me zo aan het lachen maken, uit de put trekken en weer opbeuren. Nog nooit was iemand zo lief, zo zorgzaam, zo geduldig met me. Zestien jaar geleden ontmoetten wij elkaar op een feestje. Die avond raakten we niet uitgepraat. Er bloeide iets op, een verliefdheid, een diepe verbondenheid. De eerste keer seks voelde zo vertrouwd dat het was alsof ik hem al jaren kende. Hij was zo anders dan alle andere mannen waarmee ik ooit een relatie had gehad. Oprecht geïnteresseerd. Liefdevol. Natuurlijk had hij ook relaties gehad, maar als ik hem naar details vroeg ging hij daar niet op in. Ik vermoedde dat hij het onkies vond dat soort dingen met me te delen. Ik had geen idee met wat voor types hij iets had gehad. Op een dag trok ik de stoute schoenen aan en vroeg hem of hij foto’s had van zijn exen. Hij opende op zijn laptop een map met foto’s. Ik verwachtte van die nietszeggende types. Vrouwen die je tegenkomt op een schoolreünie en absoluut niet herkent. Niks daarvan. Hij liet me foto’s zien van opvallend mooie vrouwen. Met de ene had hij jarenlang samengewoond en was het niet gelukt omdat zij kinderen wilde en hij niet.  Met de ander had hij maandenlang lopen rommelen, zoals hij dat noemde. En die ene bloedmooie maar nogal ordinaire roodharige? Dat ging uit omdat ze hem geen seconde met rust liet. Ze was te kinky, zei hij. Ik had geen idee wat hij daarmee bedoelde. Te kinky voor wat? Hij gaf geen antwoord en klapte zijn laptop dicht.

In de weken die volgden liet hij wel het een en ander los. Hij was met de roodharige weleens naar een parenclub geweest. Ze struinden erotische feesten af. Mondjesmaat vertelde hij wat details en sloot altijd af met: “Dat ligt achter me. Met jou is alles anders. Van jou hou ik. Jij bent mijn grote liefde.”

Dat veranderde toen een van zijn vrienden langskwam. Robbert, een echte womanizer. Het foute type waar ik ooit op zou zijn gevallen. Hij werd enthousiast onthaald en aan me voorgesteld. Robbert bleek een oude vriend te zijn uit dat ‘wereldje van de erotiek’. Er kwamen verhalen boven tafel waarvan mijn oortjes gingen gloeien. Ineens hing er een erotische spanning in de lucht. Ik vroeg me af wie toch die rustige lieve man was waarmee ik al zo lang een relatie had. Diezelfde man stelde me die avond plotseling voor iets anders aan te trekken. Robbert voegde eraan toe dat het best iets geils mocht zijn. Dat deed ik. Geen idee wat me bezielde. Te veel drank? De erotische verhalen die ze vertelden? Hoe dan ook, ik trok een sexy lingeriesetje aan, liep giechelend de woonkamer in en voor ik het wist zaten er twee mannen aan mijn lijf en had ik de beste seks ooit.

De volgende ochtend spraken we tijdens het ontbijt over koetjes en kalfjes alsof er niets was gebeurd. Wel kuste Robbert me bij het afscheid op mijn mond. Na die ene avond veranderde iets in ons seksleven. Het was niet langer genoeg om in mijn blootje tegen hem aan te kruipen, Huib had ineens meer nodig om opgewonden te raken. Zo ging hij online lingerie voor me bestellen. Geen onschuldige witte setjes die nog iets aan de verbeelding overlieten maar rode lakleren pakjes en zwarte setjes die ik diep van binnen verafschuwde.

Huib kreeg een nieuwe baan. Ook verhuisden we naar een huis dat stevig verbouwd moest worden. Door de stress raakte ons seksleven een paar maanden in het slop. Op een avond besloot ik dat het lang genoeg had geduurd: ik trok een van de sexy outfitjes aan waarvan ik wist dat Huib ze opwindend vond. Zijn enige reactie: “Ben jij nou zoveel aangekomen?” Het kwam niet meer goed die avond.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Elke keer weer wist Huib me opnieuw te kwetsen. Dan prikte hij ineens in mijn buikje en zei er iets over. Of pakte hij tijdens het koken achteloos mijn billen vast en fluisterde: “Wanneer ga je weer eens sporten?” Als ik er iets over zei, beweerde hij dat hij er niets mee bedoelde en dat ik voor hem de allermooiste was. Ook nogal vreemd: als een of andere kerel probeerde me te versieren, was Huib niet jaloers – was dat maar waar. Dan moedigde hij me juist aan met zo’n vent te flirten. In eerste instantie vond ik dat nog wel opwindend. Een beetje in zijn bijzijn mannen het hoofd op hol maken om na thuiskomst fantastische seks te hebben. Al snel ging daar ook de lol af, ik wilde een exclusieve seksuele relatie en dat voelde niet zo.

Langzaam maar zeker veranderde ik van een seksueel zelfbewuste vrouw die niets leuker vond dan veroverd worden of te veroveren in iemand die blij was als haar eigen man haar niet meteen afwees in bed. Hoe lief, zorgzaam en attent hij ook was, ik voelde me steeds vaker onaantrekkelijk in zijn bijzijn. Vooral in bed. Met name in bed.

En toen kwam ik in de overgang. Ik raakte emotioneel uit balans en kwam nog meer kilo’s aan. Het enige moment dat ik me geliefd en aantrekkelijk voelde, was als we vreeën. Zijn handen op mijn lijf voelen. Zijn begerige blik als ik naakt de slaapkamer inliep. Hand in hand in slaap vallen als we hadden gevreeën. Dat was sporadisch het geval, maar het was tenminste iets.

Mijn menopauzeklachten werden almaar heftiger. Ik kon overdag knikkebollen van vermoeidheid. Er kwam niets meer uit mijn handen. Als Huib ’s avonds thuiskwam, lag ik negen van de tien keer op de bank te slapen. Dat werd zo normaal dat hij aangenaam verrast was als dat een keertje niet het geval was.

Natuurlijk ging het fout. Het ging fout toen ik op een avond boos werd omdat hij me seksueel weer eens afwees. Hij schreeuwde en vloekte alles bij elkaar. Ik was niet meer de vrouw waarop hij ooit zo verliefd was geworden. Hoe kon hij opgewonden raken van een vrouw die voortdurend futloos op de bank hing. Een vrouw die zich volvrat met chips en gevulde koeken en amper nog aan werken toekwam. Hoeveel opdrachtgevers was ik de afgelopen maanden kwijtgeraakt? Sinds wanneer vond ik het normaal op zijn zak te teren? Waarom verwaarloosde ik mezelf zo?

Zijn woorden kwamen als mokerslagen binnen. Omdat ik dit bij hem nog nooit had meegemaakt maar ook omdat ik wist dat hij gelijk had. Het drong tot me door dat ik hem kwijt zou raken als ik zo doorging. Nadat hij was uitgeraasd trok hij me berouwvol naar zich toe. Hij zei dat hij veel te hard was geweest, ik beloofde beterschap.

Even leek alles weer goed te komen. De huisarts schreef hormonen voor. Ik ging drie keer per week hardlopen en pakte mijn yogalessen weer op. Maandenlang leek alles weer als vanouds tussen ons tweeën. Tot vorig jaar zomer toen ik in het logeerbed belandde en hij me opnieuw stelselmatig afwees. Ik realiseerde me dat het deze keer niet aan mij lag, maar aan hem. Mijn geduld raakte op. Ik snakte naar seks, heerlijke lange vrijpartijen, niks meer, niks minder.

Vorige week kwam Robbert langs. Ik wist niet dat Huib nog contact met hem had. Hij had me ook niet verteld dat zijn vriend langs zou komen. Het werd een gezellige avond met zijn drieën. Niks aan de hand, maar toen ging Huib om half elf naar bed – de volgende ochtend moest hij vroeg opstaan – en zei hij tot mijn verbazing dat Robbert gerust mocht blijven pitten. Hij wenste ons veel plezier samen. Ik begreep de hint, Robbert ook – hij was nog net zo lekker als ik me herinnerde.

Toen ik later die nacht naast Huib kroop, pakte hij mijn hand en vroeg of het gezellig was geweest. Nou en of, zei ik. Voor de eerste keer sinds maanden vielen we in elkaars armen in slaap. De volgend morgen was Robbert gevlogen. Toen ik vroeg wanneer Huib een afspraak met hem had gemaakt, keek hij me verbaast aan. Robbert was onverwachts langsgekomen, Huib was net zo verrast geweest als ik toen hij op de stoep stond. Op dat moment drong tot me door dat ik keihard vreemd was gegaan. Met een prima afloop, dat wel. Sinds vorige week vallen Huib en ik namelijk weer hand in hand in slaap. Ik kan er voorlopig weer tegen.

TEKST FLEUR VAN DEN BOGEN

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN