Filmtip: “L’amour c’est mieux que la vie is een ouderwets lekkere lovestory”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: L’amour c’est mieux que la vie. 

L’amour c’est mieux que la vie 

Al aan het begin van de film wordt heel duidelijk vermeld dat de film L’amour c’est mieux que la vie de vijftigste film is van de beroemde Franse cineast Claude Lelouch. Wederom een romantische komedie, met veel verwijzingen en flashbacks naar oudere films van Lelouch. 

Deze keer gaat de film over drie vrienden, die elkaar lang geleden in de Santé bajes hebben leren kennen en op dezelfde dag de gevangenis mogen verlaten. Ze besluiten gezamenlijk een taxi te nemen en niemand minder dan Jezus zelf is hun taxichauffeur. De mannen zijn: Gérard, Ary en Philippe. Gérard is weduwnaar en heeft net te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is en nog een paar maanden te leven heeft. 

Daarop besluiten zijn vrienden Ary en Philippe dat Gérard nog één keer een grote liefde verdient, want Gérards gevleugelde uitspraak is: de liefde is beter dan het leven (l’amour c’est mieux que la vie)! De mannen maken een afspraak met de mooie Sandrine, die een succesvol escort bedrijf runt. 

Ik vind de film niet verrassend, maar wel heel erg lekker. De cast is fantastisch en qua beeld is het genieten van Parijs met haar heerlijke straatjes en cafés in Montmartre. Waanzinnige jazz- en dans fragmenten en veel geestige dialogen. Jezus en de Advocate van de Duivel zijn gekunstelde achtergrond figuren, maar ik heb toch enorm genoten van deze ouderwets lekkere lovestory! 

Aantal sterren: ★★★★

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN