Filmtip: “Als je gek bent op mooi en lekker eten, dan wil je naar Boiling Point. Smullen!”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR geeft ze sterren. Deze week: Boiling Point. 

Boiling Point

Op de drukste dag van het jaar moeten chef-kok Andy en zijn keukenbrigade er alles aan doen om de reputatie van het sterrenrestaurant hoog te houden en niet te bezwijken onder de immense druk van het foutloos presteren. Een verrukkelijk keukendrama!

Het is Kerstmis in Londen. Andy is chef-kok Andy van een sterrenrestaurant en heeft veel persoonlijke sores aan zijn hoofd. Tot overmaat van ramp komt ook de inspecteur van de Voedsel- en Warenautoriteit langs en deze constateert dat er meerdere dingen in de keuken niet onder controle zijn.

Door een gigantische fout van Andy, blijkt er op de drukste avond van het jaar te weinig vis op voorraad te zijn. Daarbij verlangt zijn sous-chef, dat hij nu eindelijk eens moet reageren op haar gewenste salarisverhoging en als die er niet komt, dan vertrekt ze nog diezelfde avond.

En dan verwachten ze niet alleen 100 couverts, maar weten ze ook nog eens dat er een belangrijke televisierecensent komt eten. Kortom: de avond voor Kerstmis begint niet gesmeerd.

Komt chef-kok Andy ongeschonden de dolle vrijdag door of loopt het uit de hand?

Boiling Point is een heerlijke culi-film, die in 2020, twee dagen voor de Covid lockdown, is opgenomen in een shot. Razendknap, want zo heb je als kijker het gevoel dat je zelf ook in het restaurant bent. Je beleeft alle spanning van het reilen en zeilen op topniveau in een sterrentent mee. En als je van mooi en lekker eten houdt en niet vies bent van wat spanning, dan ga je zeker genieten!

Aantal sterren: ★★★★

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN