Filmrecensent Kathleen: ‘In The Voice of Love kom je achter de keerzijde van het leven van Céline Dion”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: The Voice of Love en Persona non Grata. En ze komt ook nog met een lekkere Netflix tip voor je. 

The Voice of Love

Heb jij je ook altijd afgevraagd hoe het nou ook alweer zat tussen die broodmagere zangeres Céline Dion en haar zeer veel oudere manager & echtgenoot Rene Angélil?

The Voice of Love is een speelfilm en vrij geïnspireerd op het leven van zangeres Céline Dion. Actrice en stand-up comedian Valérie Lemercier heeft niet alleen de film geregisseerd, maar zij kruipt ook nog eens zelf in de huid van Céline. En dat doet ze fantastisch!

De film begint in een klein plaatsje in Canada, Charlemagne, waar Aline als veertiende kind geboren wordt in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat Aline als 12 -jarige een dijk van een stem heeft, sturen ze een tape op naar een belangrijke muziekmanager, die onmiddellijk haar talent herkent.

The rest is history, want Aline Dieu (alterego van Céline Dion) en haar manager René Angélil gaan niet alleen samenwerken, ze trouwen ook en Céline groeit uit tot één van de grootste sterren ter wereld.

Ze wint het Eurovisie Songfestival voor Zwitserland, krijgt een Oscar voor de onvergetelijke titelsong “My heart will go on” van de film Titanic, ze verovert Las Vegas met vele concertreeksen en ze treedt op in alle grote concertzalen ter wereld.

Maar, zoals in ieder leven, kent ook deze superster de keerzijde van het leven. Ze raakt maar niet zwanger en het duurde een paar jaar en veel vruchtbaarheidsbehandelingen voordat ze in 2001 geboorte geeft aan haar zoon René-Charles. Geheel onverwacht raakt ze in 2009 zwanger van een tweeling Nelson en Eddy. Helaas sterft haar zo innig geliefde man René in 2016. Céline is ontroostbaar.

Dankzij de fantastische performance van Lemercier is het toegankelijke film geworden met veel humor, warmte én – niet te vergeten – een aantal legendarische songs van Celine Dion.

Aantal sterren: ★★★

—————————————————————————————————————————–

Persona non Grata

Niets is zo heerlijk als ongemakkelijke familierelaties in een prikkelende film!

Persona non Grata is een Deense film van Lisa Jespersen. De film doet denken aan Festen, de onvergetelijke Deense dramafilm uit 1998, waar een familiediner totaal uit de hand loopt. In Persona non Grata gebeurt dat op een volstrekt uit de hand lopend huwelijksfeest.

Hoofdpersoon is Irina. Eigenlijk heet ze Laura, maar met de start van haar nieuwe leven in Kopenhagen heeft zij een nieuwe naam aangenomen om niet meer te worden herinnerd aan haar nare jeugd op het platteland. Ze werd tijdens haar schooljaren onophoudelijk gepest.

In Kopenhagen, waar ze een carrière als schrijfster heeft opgebouwd en recent een succesvol debuutroman heeft gelanceerd, is Irina een moderne, intellectuele vrouw geworden die samenwoont met haar artistieke vriend Benjamin.

Dan gaat Laura voor het eerst sinds jaren terug naar de familieboerderij op het platteland om het huwelijk van haar broer bij te wonen. Daar aangekomen wordt haar duidelijk dat haar broer gaat trouwen met Catrine; haar vroegere klasgenote die haar altijd het meest gemeen en het hardst getreiterd heeft.

Het is moeizaam voor Laura om weer te aarden bij haar familie. Inmiddels heeft de aanstaande bruid van haar broer zich stevig in in haar familie gewerkt. Haar eigen moeder heeft haar schoondochter al de ring geschonken die aan Laura was beloofd en ook de bloemenwinkel wordt door haar moeder overdragen aan Catrine.

Laura voelt zich buitengesloten en zint op wraak. Dat voltrekt zich op spectaculaire wijze tijdens de huwelijksdag. Ze haalt alles de kast om haar nieuwe schoonzusje te blameren en schofferen, maar krijgt daar uiteindelijk toch spijt van.

Het is een amuserende film, geen hoogvlieger, maar wel een feelgood film over familiegedoe en de liefdesproblemen.

Aantal sterren: ★★★

—————————————————————————————————————————

Kijktip: Tiger King 2 (te bekijken op Netflix)

De première van het eerste seizoen van Tiger King was op 20 maart 2020. Het werd in die eerste week al één van de best bekeken shows in de geschiedenis van Netflix en na een maand had de serie ruim 64 miljoen kijkers. Waar ging het ook alweer over? Joe Exotic, bijgenaamd “de Tijgerkoning” was eigenaar van een privédierentuin en kreeg ruzie met een andere privédierentuin-eigenaar Carole Baskin. Het werd een enorme “Big Catfight”!

Spoileralert: inmiddels zit Joe Exotic een gevangenisstraf uit van 22 jaar voor het beramen van een moordaanslag op Carole Baskin.

De trailer van Netflix zegt: ‘Als je dacht dat je alles had gezien: je had nog lang niet alles gezien. Madness & Murder!’

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN