Filmrecensent Kathleen: ‘Ik heb intens genoten van deze epische film!’

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week:  Napoleon (release 23 november)

De allernieuwste film van Ridley Scott (inmiddels 85 jaar) heet Napoleon en gaat uiteraard over de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte, onnavolgbaar fascinerend gespeeld door de Oscar-winnaar Joaquin Phoenix. In dit magistrale epos van twee en half uur toont Ridley Scott ons Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende en  wispelturige relatie met Josephine, zijn grote liefde gespeeld door de intrigerende, prachtige Vanessa Kirby. Maar we zien vooral Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën in de waanzinnig groots gefilmde veldslagen. In Frankrijk is men zeer verbolgen, omdat ze de regisseur Scott verwijten dat hij deze Napoleon vergelijkt met Hitler, maar dat ontkent hij ten stelligste.

Ik heb intens genoten van deze epische film! Vanaf het begin van deze film leren we Napoleon kennen als een ambitieuze kleine koppige driftkikker, die voor de duvel niet bang is en grootse plannen heeft om een carrière te gaan maken in het Franse leger. Zijn plannen zijn anders en verrassender dan die van de vijand, dus valt hij al snel op als een slimme strateeg.

Daarnaast leren we Napoleon kennen als een verwend moederskindje, die het moeilijk vindt om een relatie aan te gaan. Maar zodra hij op een feest in de ogen van de bevallige Josephine kijkt, is hij verloren. Zij is veel ouder dan hij, maar weet hem op ’n zeer geile manier te verleiden. Zij fluistert in zijn oren: “jij bent niets zonder mij!”

Alhoewel het super vreemd blijft, dat Napoleon Engels spreekt blijft de film een absolute blockbuster. Geniet van deze fantastische film met wel veel bloedige veldslagen, maar ook heel veel liefde en vooral veel aansprekende humor!

Aantal sterren: ★★★★½

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN