Fietsen en vakantie: Verleg je grenzen op de fiets!

-

Ben je gek op fietsen en wil je letterlijk eens je grenzen verleggen op de fiets? Probeer eens een fietsvakantie en ontdek nieuwe plekken in Nederland of bij onze buurlanden. Bij onze buurlanden is er – net als in Nederland – veel moois te zien en te vinden. Kies voor een grensoverschrijdende route die je begint vanaf Nederland of breng je hele fietsvakantie door bij één van onze buurlanden.

Meer weten over fietsen bij onze buurlanden? In dit artikel lees je meer over fietsen in België en fietsen in Duitsland. Tot slot lees je het antwoord op de vraag: welke fiets mee op fietsvakantie?

Op fietsvakantie naar België

Ons buurland België – en van met name het Vlaamse gedeelte van België – is qua wegen te vergelijken met het wegennetwerk van Nederland. Fiets door de verschillende heuvels en bossen of ga toch voor het vlakke landschap wat je vindt aan de kust! Onder andere dankzij dit goede netwerk aan wegen blijft het toerisme in Vlaanderen en België over het algemeen populair.

Wist je al dat sinds de zomer van 2021 er de zogenoemde LF-netwerk borden zijn geplaatst? Dit netwerk wordt ook wel het lange afstandfietsnetwerk genoemd, opgezet uit initiatief van echte fietsliefhebbers uit de regio! Spring op je fiets en ga op ontdekking bij onze buren.

Op fietsvakantie naar Duitsland

Ook bij onze Duitse buren kan je gaan voor een mooie langeafstandsfietsroutes. Dit land wordt gezien als favoriet van de top 10 fietslanden. Bezoek historische dorpjes, stop bij verschillende restaurantjes, geniet van de mooie wijnen en bieren en bovenal van de mooie natuur.

Vooral de Duitsland R1 en de Donau Radweg zijn erg populaire fietstochten in Duitsland. Liever meer uitdaging op zoeken? De grensoverschrijdende langeafstandsfietsroute North Sea Cycleroute loopt via één van de langste rivieren van Europa.

Welke fiets mee op fietsvakantie?

Wil je graag je grenzen verleggen op de fiets, maar heb je hier nog geen geschikte fiets voor? Kijk dan eens naar de Cube Attain Pro 2022. Deze hoogwaardige sportieve fiets van Cube is gemaakt van lichtgewicht aluminium frame en beschikt over geïntegreerde montagepunten voor spatborden.

De Cube Attain Pro 2022 is een echte volbloed racefiets met onderhoudsarme mechanische schijfremmen. Deze fiets heeft maar liefst 18 verschillende versnellingen en is ideaal als je graag lange tochten maakt of bijvoorbeeld je fiets mee wilt nemen op vakantie. Zeker als je besluit om naar een land op vakantie te gaan met hellingen en/of bergen, is dit aantal versnellingen ideaal.

Wil je graag een fiets aanschaffen om mee te nemen op vakantie? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl bij jou in de buurt! Het maken van een proefrit is daarnaast ook volledig kosteloos.

RECENTE ARTIKELEN