Fietsen en op vakantie gaan: hier moet je op letten als je je fiets meeneemt op vakantie!

-

Fietsen winnen steeds meer aan populariteit. Zo pakt meer dan een kwart van de mensen de fiets als zij zich gaan verplaatsen. Waarom je fietst thuis laten als je op vakantie, als deze ook mee kan? Je bent lekker in beweging op je vakantiebestemming en daarnaast scheelt het vaak ook veel geld! Zeker als je de mogelijkheid om je eigen fietsen mee op vakantie te nemen, scheelt dit veel in je portemonnee.

Wil je je eigen fietsen meenemen naar je vakantiebestemming? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij je eigen fietsen meenemen naar je vakantiebestemming.

Hoe kan je je fiets het beste meenemen op vakantie?

Het is fijn om je eigen fietsen mee te kunnen nemen als je op vakantie gaat. Zo heb je altijd de mogelijkheid om je fiets te pakken en hoef je geen fietsen te huren. Monteer een fietsendrager, bevestig een kofferdeksel of bevestig de fietsen op het dak van je auto. Geniet van de omgeving in alle rust en ontdek de leukste dorpjes en steden op je eigen fiets!

Maak bij het bevestigen als eerst je trekhaak vetvrij. Klem vervolgens je fietsendrager op de zogenoemde kogel. Stel je fietsendrager op de juiste manier af voor de beste beklemming. Kan je de fietsendrager nog steeds eenvoudig draaien? Dan is het belangrijk je fietsendrager nog strakker af te stellen. Vergeet niet je hefboom op slot te zetten en doe de stekker in de stekkerdoos naast je trekhaak. Controleer als laatst alle verlichting van je fietsendrager en zorg dat er een witte kentekenplaat bevestigd zit.

Check voor vertrek je fiets

Neem je je eigen fietsen mee op vakantie? Wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je je fietsen goed checkt voordat je ze bevestigd aan je fietsendrager. Niets is vervelender dan er op vakantie achter te komen dat je band lek is of je fiets niet meer goed kan schakelen. Zo voorkom je dat je op vakantie voor verrassingen komt te staan.

Ben je verzekerd?

Ga voor vertrek naar je vakantiebestemming na of diefstal of vernieling van je fiets valt binnen de dekking van je reisverzekering. Meestal geldt de regel dat de reisverzekering niet automatisch alle schade dekt. Wil je er zeker van zijn dat diefstal, ongeluk of vernieling wordt gedekt? Bij een aantal verzekeringen is het mogelijk om de dekking uit te breiden. Een gestolen fiets is nooit leuk, maar zeker niet op vakantie. Voorkom diefstal en zorg dat je fiets goed op slot kan met bijvoorbeeld de AXA RLC 140 Insteekketting.

Verkeersregels op vakantiebestemming

De regels in het verkeer kunnen in het buitenland verschillen met wat wij gewend zijn in Nederland. Zo mag je fietsendrager in Italië maar 30 centimeter uitsteken. Zoek daarom voor vertrek de verkeersregels van het land van je bestemming op. Een boete zou zonde zijn voor je budget op vakantie!

RECENTE ARTIKELEN