Deze festivals zijn ons op het lijf geschreven

-

Irma weet ook niet precies hoe het komt, maar als het zomer is krijgt ze zo’n soort van Woodstock-gevoel. Dan wil ze het liefst de auto pakken en met bloemen in haar haar alle festivals af.

Ja, oké, ik was pas 4 toen Woodstock gehouden werd, maar die hippietijd had ik zo graag nog mee willen maken. Toen ik jong was, waren festivals helemaal niet zo populair. Wij waren van de demonstratie-generatie. Ik stond op het Museumplein tegen kernwapens te demonstreren. Ook leuk, maar weinig flowerpower.

Dus probeer ik dat nu in te halen. De dance- en hardcorefestivals sla ik maar over ( ik ben tenslotte niet voor niks 50+ en moet daar niet aan denken), maar dan blijft er nog genoeg leuks over. Wil je mee? Dan heb ik hier een lijstje voor je met superleuke festivals-waar-wij-op-onze-leeftijd helemaal blij van worden.

  • Wijnfestivals. Zeg nou zelf: een festival met verschillende wijnbars, dat moet toch gewoon wel leuk zijn?! Tel er nog leuke muziek en lekkere hapjes bij op en dan wordt het vast en zeker een leuk weekend! Eind september heb je er eentje in Groningen, Groesbeek, maar ook in Amsterdam. Proost!
  • Food, dat doet het bij mij altijd goed. Nou stikt het natuurlijk van de foodfestivals in Nederland, maar het Rrrollend Foodtruckfestival in onder andere Den Haag, Leiden, Leeuwarden en Oisterwijk is wel héél leuk. Heb je zin in burgers, taco’s, Thais, oesters, poffertjes, you name it, het is er te krijgen!
  • Ook leuk: het Vondelpark Openluchttheater. Ieder weekend van mei tot september is hier iets te doen. Van klassieke muziek tot pop, van cabaret tot moderne dans. Dus doe je toch een weekendje Amsterdam, ga hier dan zeker eens kijken. Heerlijk relaxt cultuur snuiven!
  • Ik heb een zwak voor Jacqueline Govaert (vroeger Krezip). Zo’n klein blond poppetje om te zien maar van binnen een echt stoer wijf. Daarom rijd ik graag van Bergen op Zoom naar Enschede voor het Truckerville Festival, waar zij optreedt. Met onder andere Tim Knol en Ilse de Lange. En omdat er ook nog foodtrucks, een wijnbar en een coffeebar zijn, kijk ik er nu al naar uit!

Nou, jullie weten nu dus waar ik te vinden ben. Klein puntje: het heen- en terugkomen. Want geen Woodstockgevoel zonder drank (drugs, daar begin ik maar niet meer aan). Maar ja, ik moet natuurlijk nog wel terug naar Bergen op Zoom, nou niet echt het middelpunt van Nederland.

Dus zorg ik voor een Bob (vriendin, dochter. Niet mijn man. Als die meegaat, ben ík meestal de Bob). En voor goed vervoer. Zo’n oud lelijk eendje ziet er wel leuk uit, maar rijdt niet echt comfortabel. Mijn eigen Kia Stonic brengt me overal op een veilige en prettige wijze. Beste detail: je draait je eigen muziek heel simpel met je telefoon. Dat brengt je al helemaal in de festival-stemming!

Ook makkelijk (zeker voor iemand zonder richtingsgevoel, zoals ik): de ingebouwde TomTom met informatie over flitsers, het weer en files. Dat helpt je op tijd aan te komen voor je lievelingsband het podium op gaat!

En dit zou je nooit verwachten van een auto, maar mijn Kia weet wanneer ik moe ben en adviseert dan om pauze te nemen. Vraag me niet hoe, maar hij doet het! Wel zo veilig, zeker na een lange festivaldag. Zeker weten dat mijn Kia mij weer veilig thuis aflevert.

Wil je zien hoe het Els en Miriam verging toen ze onlangs een festival bezochten? Bekijk het in de video hieronder. Je bent gewaarschuwd:  het is hilarisch.

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Kia Motors Nederland, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

Maandelijks zit je heel wat uren in de auto. De ene keer neem je je dagelijkse route, een andere keer ben je op weg naar je moeder of een spannende date. Onderweg maak je van alles mee, dit zijn stiekem soms heel bijzondere gebeurtenissen. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen #KiaMoments.

Hij is stoer, sportief en heeft een levendig karakter: de Kia Stonic is echt een auto voor mensen met lef. Ontdek de nieuwe urban crossover Kia Stonic op kia.com
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN