“Faithfully Yours is een steengoede Nederlanders thriller met topacteurs”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje naar de bios te plannen.

Faithfully Yours 

De meeste Nederlandse film zijn romcoms, maar Faithfully Yours is een steengoede thriller met topacteurs en een geweldig script. Tot aan het einde had ik geen idee wat er precies aan de hand was en daar hoop je op bij een goeie thriller.

Twee vriendinnen, Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap) proberen hun drukbezette leven te ontvluchten door jaarlijks samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken de details zorgvuldig uit, zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Als Isabel opeens vermist wordt, wijst alles op een misdrijf. Terwijl de Belgische politie een onderzoek start en de echtgenoten naar Oostende komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens, dat door haar en Isabel zorgvuldig is opgebouwd.

Bij aanvang van de film krijgen we een citaat te zien van John Bernard Shaw: ‘De straf voor de leugenaar is niet dat hij niet wordt geloofd, maar dat hij niemand anders meer gelooft.’ En dat is de essentie van deze zeer knap geschreven en fantastisch gespeelde Nederlandse thriller.

Vanaf 22 december in de bioscoop

★★★★


Glass Onion: A Knives Out Mystery

Als je deze kersttijd geen zin of tijd hebt om naar de bioscoop te gaan, dan heb ik nog een fijne film op Netflix voor je: Glass Onion: A Knives Out Mystery. Deze heerlijke, volkomen over de top film met Daniel Craig in de hoofdrol is bij uitstek fijn om met z’n allen op de bank van te genieten.

Detective Benoit Blanc (geweldige rol van Bond acteur Daniel Craig) reist op uitnodiging van miljardair Miles Bron naar een prachtig privé-landgoed op een Grieks eiland om een mysterie op te lossen. Op de gastenlijst staan Miles’ voormalige zakenpartner Andi Brand, de huidige gouverneur van Connecticut, de geavanceerde wetenschapper Lionel Toussaint, modeontwerper en voormalig model Birdie Jay en haar gewetensvolle assistent Peg en influencer Duke Cody en zijn sidekick vriendin Whiskey.

Zoals in alle beste moordmysteries, herbergt elk personage zijn eigen geheimen, leugens en motivatie. Als iemand het loodje legt, is iedereen een verdachte moordenaar.

Daarom is deze film zo lekker. Alles is te mooi, te lekker en te waanzinnig over de top. Hou jij van een Bond-film, dan wil je deze film zeker zien! Het script is ongelofelijk slim geschreven, de acteurs zijn geweldig en je gaat genieten de extravaganza van deze spectaculaire whodunit film.

Vanaf 23 december op Netflix te zien.

★★★★★

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN