Esther (48): “Je werk is dé plek waar je als 50+ vrouw nog kunt shinen”

-

Esther weet heel goed dat 50+ zijn met bepaalde ongeschreven regels komt. Dit kun je niet meer doen, dat mag niet meer. Maar ze bekijkt het leven graag zonnig en wil het eens even hebben over dé plek waar je als 50+ vrouw nog kunt shinen: je werk! “Het hebben van werk is de hemel.”

Als je richting de vijftig gaat (of er overheen bent) moet je sommige dingen gewoon écht niet meer doen. Bijvoorbeeld: meer dan twee koppen thee drinken voor je gaat slapen, een strakke leren broek dragen en kopje duikelen op het klimrek. (Dat laatste heb ik onlangs nog een keer gedaan en geloof me, dat wil je echt niet!)

Niet meer de hippe chick

Wat je ook beter niet kunt doen is de hippe chick uithangen als je kinderen in de buurt zijn of überhaupt iets ‘uithangen’ waar je kinderen bij zijn. Of waar ze via via over zouden kunnen horen (columns schrijven valt hier eigenlijk ook onder.) Voor je het weet heb je een contactverbod op toekomstige kleinkinderen te pakken, NET nu je er zo dichtbij bent!

Gelukkig kan er ook nog veel wél. Het is alleen de kunst om dit op de juiste plek te doen. En DE plek waar je als 50+-vrouw nog kan shinen zonder dat je wordt teruggefloten door een zwakke blaas, gebrek aan lenigheid, man of kind is…. je werk.

Collega’s zien de shiny-me

Als je werkt, ben je vrij. Dat wil zeggen: vrij om jezelf een beetje op te poetsen, je leeftijd wat weg te moffelen en vooral vrij om jezelf zo leuk en interessant te maken als jij wil. Ik kan daar echt van genieten. Van het feit dat collega’s shiny-me zien, me waarderen om mijn originele ideeën en ervaring en me – God verhoede het – grappig vinden. Wat ik ook zo bijzonder vind aan mijn baan (naast salaris) is dat ik gewoon mijn werk kan doen en dat het daarmee klaar is! Vind ik echt zo gaaf! En doe je het een beetje extra goed dan zijn mensen gewoon superblij met je!

En wat je ook allemaal NIET hoeft op zo’n werkdag: je collega’s opvoeden (uitzonderingen daargelaten), de vaat van anderen opruimen, schoonmaken of eten koken (tenzij je kok bent maar daar heb je dan bewust voor gekozen). Je collega’s sturen je ook niet de hele tijd tikkies, ze negeren je niet, geven normaal antwoord en rollen niet met hun ogen. Heerlijk. Ook laten ze geen sokken slingeren en willen geen seks als jij daar net ff geen zin in hebt (ook hier: uitzonderingen daargelaten).

Je mist zo veel als je niet werkt

Echt, het hebben van werk is de hemel. Een vrouw van rond de vijftig kan niet zonder. En als ik dan vriendinnen spreek die maar twee of drie dagen werken, of die bewust helemaal niet werken, tja, dan heb ik altijd een beetje medelijden. ‘Je mist zo veel!’ Wil ik dan zeggen.  ‘Het duurt maar zo kort!’ En: ‘Voor je het weet ben je met pensioen en heb je er helemaal niet van genoten!’

CURSUS – Goed idee: op je 50e voor jezelf beginnen

Deze maand lees je op SAAR véél over werk. Van inspirerende 50+ vrouwen die iets anders zijn gaan doen tot de ervaringsverhalen van hoofdredacteur Barbara en alles er tussen in. Ook toe aan wat nieuws? Doe dan onze cursus. Want ja: ook na je 50e zitten er veel mensen op je te wachten.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN