Esmé voedt in haar eentje haar puberzoon op #IkBenSaar

-

Esmé Vis (53) is moeder van David (17), heeft een hond die Teun heet, woont in Bussum en werkt bij Veronica magazine in Amsterdam.

Wat ga je doen vandaag?
“Ik kom net terug uit Barcelona. Samen met een vriendin hebben we cultuur gesnoven, geshopt en lekker gegeten. Mijn zoon is thuisgebleven, dus het is hier thuis een grote puinhoop. Ik ben wassen aan het draaien en heb met hond Teun op de hei gewandeld. Ik ben nog een paar dagen vrij. Straks ga ik lunchen met een vriend en daarna naar het Stedelijk museum.”

Hoeveel uur werk je?
“36 uur in de week. Ik heb in het verleden parttime gewerkt, maar nu mijn zoon bijna achttien is, is hij er niet meer zo happig op een moeder te hebben die voor hem thuiszit.”

Hoe is het om een puberzoon alleen op te voeden? 
“Best pittig als je er alleen voor staat. Vorig schooljaar is David blijven zitten omdat hij helemaal niets uitspookte. Nu doet hij zijn best: hij maakt zijn huiswerk en neemt al zijn boeken mee. We gaan regelmatig weekenden samen weg. Naar Vlieland of naar familie in New York en Dublin. We hebben het altijd leuk met z’n tweeën en er wordt veel gelachen.”

esme1Hoe staat het met de mannen?
“Ik sta ingeschreven op e-matching maar ben een beetje date-moe. Het voelt als een stel honden die elkaar besnuffelen. Ik kan goed alleen zijn, heb genoeg vrienden en hoef niet koste wat kost een relatie.”

Wat vind je van ouder worden?
“Ik zie zieken en sterfgevallen om mij heen van mensen van mijn leeftijd. Laatst nog iemand die een hartinfarct kreeg en opeens weg was. Daarom heb ik mijn bloed laten prikken om te kijken hoe mijn cholesterolwaarden zijn.”

Wat doe je naast je werk?
“Vijf keer per week ga ik naar hot yoga. Zelfs in Barcelona. Door yoga is mijn houding veranderd, ik ben leniger en heb minder pijntjes. Daarnaast teken en schilder ik graag.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Met zanger Paolo Nutini. Hij had mijn zoon kunnen zijn en ik heb niks met jonge jongens. Maar die stem, daar val ik op. Een man met een hoge stem is bij mij kansloos.”

Je moet kiezen: minder rimpels of meer geld
“Geld. Dan zou ik de buitenkant van mijn huis laten schilderen. Het is gebouwd in 1903 en er moet altijd wel wat opgeknapt worden. Ik vind het niet vervelend daarin te investeren. Mijn huis wordt er alleen maar mooier van en ik woon hier naar mijn zin.”

Hoeveel besteed je aan kleding?
“Ik kan helemaal losgaan. Soms koop ik zoveel dat ik denk: o jee, hoe doe ik boodschappen deze maand? Zolang ik niet financieel in de problemen kom, blijf ik mooie kleren kopen. Als ik erop ben uitgekeken, kan ik ze altijd nog voor een mooi bedrag doorverkopen op Marktplaats.”

Wat is je ideale leeftijd?
“Als ik mocht kiezen, bleef de tijd bij 38 stilstaan. En toch voel ik me op mijn 53ste beter dan toen ik 38 was.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN