Episch en met liefde gemaakt: ‘Horizon: an American Saga’

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen.

Toen ik de uitnodiging kreeg voor de persvoorstelling van Kevin Costner’s nieuwe film Horizon, dacht ik: heeft het nou echt zin om voor de Saarfilmfans deze echte western te gaan bekijken?

(c) Warner Bros

Ja, want wat voor mij de doorslag gaf, was dat het een productie van Kevin Costner is, dat hij hem heeft geregisseerd en zelf een fantastische rol speelt. Het is een epische film en je ziet dat kosten noch moeite zijn gespaard om er een prachtig geheel van te maken.

Horizon: an American Saga

(c) Warner Bros

Horizon gaat over de strijd tussen kolonisten en inheemse bevolking in het wilde westen van de Verenigde Staten in een periode 1861 tot 1865, de vier jaar van de burgeroorlog.

(c) Warner Bros

Talloze affiches lokken avonturistische kolonisten naar de nieuwe nederzetting genaamd Horizon, een prachtig stuk land met bergen en een brede rivier. Wat er niet vermeld wordt, is dat dat stuk land al jaren lang toebehoort aan meerdere indianenstammen, voor wie het een belangrijke oversteekplaats vormt over de rivier. Geen wonder dat zij tot het uiterste gaan om hun gebied te beschermen.

Dit is nog maar deel 1

(c) Warner Bros

De liefst drie uur durende western bevat alle klassieke genre-elementen: eenzame cowboys, vele gevechten, prachtige landschappen, liefde en wraak en typische,  heerlijke muziekscores. Costner is hiermee teruggekeerd naar het Amerika uit de burgeroorlog dat ook het decor vormde voor Dances with Wolves, zijn succesvolle regiedebuut uit 1990 dat zeven Oscars won.

Passieproject

Horizon: An American Saga, Chapter 1 is de eerste film van het vierluik dat Costner wil maken. Omdat hij geen geldschieters kon krijgen voor deze megalomane productie, heeft hij de film zelf bekostigd. Chapter 2 draait vanaf augustus in de bioscopen.

Ga deze onweerstaanbare film zien: ik beloof je veel bloed, zweet en tranen, maar ook veel liefde en schitterende landschappen om bij weg te dromen.

★★★★ Horizon draait vanaf donderdag 4 juli in de bioscopen

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN