En toen belde zijn ex en riep: ‘Wat moet je met die man?’

-

Suzanne heeft haar kinderen beloofd nooit meer over haar seksleven te schrijven en dat is jammer, want ze maakt een doorstart mee op dat gebied. ‘Hoe is het mogelijk, denk ik weleens, dat je je lichaam op deze leeftijd pas leert kennen.’

Van voorbije liefdes weten we vaak zo goed wat eraan scheelt dat we denken: jij liever dan ik. Zelf denk ik (inmiddels, laat ik geen heilige van mezelf maken) bij de nieuwe vriendin van mijn ex: kind, je verdient zoveel beter. Neem iemand die leuke dingen met je doet, die jóu op een voetstuk plaatst en alle ruimte gunt. Run! Toen de ex van Houcine erachter kwam dat wij samen iets hadden, belde ze me op en riep: ‘Wat móet je ermee?!’

‘Nou, neuken natuurlijk,’ zei ik, want aan mij heb je een verkeerde op zo’n moment. Ze doelde vanzelfsprekend op de moeilijkheden waar ze met hem tegenaan loopt, maar die creëer je ook zelf, is mijn bescheiden mening. Daarom: de een is de ander niet en zo kan het met de wisselwerking ineens heel anders lopen.

Zelf heb ik helemaal nooit ruzie met Houcine, die ik vanaf nu Hoes noem, want zo heet hij in de volksmond. Nu ben ik ook geen ruziemaker, eerder een vermijder, en hij ook – mits hij eenzelfde temperament treft. Ook is het niet zo dat er van alles smeult en borrelt onder het Tefal-oppervlak, want als er iets is zeggen we dat gewoon tegen elkaar. En daarna zijn we het eens. Of we zijn het erover eens dat we er anders over denken.

Anders dan vorige geliefden is Hoes geen intellectueel, maar dat ben ik zelf ook niet. Ik dacht daar altijd veel waarde aan te hechten omdat ik graag een beetje opkijk tegen een man, maar in de praktijk voelde ik me er behoorlijk dom en onwetend bij. Terwijl ik dat helemaal niet ben. Hoes ook niet. Hoes is snel van begrip en doorziet een situatie of mens beter dan ik dat doe, terwijl ik altijd dacht dat dát mijn forte was.

Hoes is niet alleen heel sensitief maar minstens zo sensueel en dat dames en heren, maakt hem voor mij de ideale partner. Ik heb mijn kinderen beloofd dat ik nooit meer over mijn seksleven schrijf en dat is jammer, want ik maak een doorstart mee op dat gebied. Hoe is het mogelijk, denk ik weleens, dat je je lichaam op deze leeftijd pas leert kennen.

En dan is hij ook nog eens aannemer en heel handig waardoor klusjes in huis zijn opgelost voor ik ze kan bedenken. Wat zeg ik: elke keer als ik thuiskom is er een nieuw wandje betegeld, in visgraat, want die andere was zo saai. En als ik dan miep: ‘Maar dit is een huurhuis, ik moet het straks weer precies zo opleveren!’ zegt hij hoofdschuddend: ‘Kneus, dan gooien we toch die saaie witte er weer op?’

Ik prijs mezelf gelukkig, met de afdanker van een ander. Zoals Hoes elke dag weer blij is dat ik op straat werd gezet, tweeënhalf jaar geleden. ‘Wat een gek,’ lacht hij vaak in zijn vuistje, ‘het wordt nooit meer zo leuk! Je bent de liefste en mooiste vrouw die er bestaat en die combinatie tref je niet vaak!’

Maar dat komt omdat ik nu ook de beste versie ben van mezelf. Zo leuk heeft niemand mij nog gezien. En ik denk ook dat ik een heel wat fijnere versie van hem krijg te zien dan eerdere probeersels. Wat een geluk dat wij elkaar nog getroffen hebben. En dat we dit bij elkaar losmaken.

Lees ook: Hee Suzanne, je bent te oud. Bedankt en de groeten

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Suzanne Rethans
Suzanne Rethans
Suzanne Rethans (50) mag het leven graag vieren, met haar man, haar drie kinderen en hun schattig maar bewerkelijk renovatieproject in Zaandam. Saai wordt het in ieder geval nooit. Daar zorgt ze wel voor.

RECENTE ARTIKELEN