Els wil een volmaakte vrouw zijn, maar dat lukt voor geen meter

-

Attent, beschaafd, slim, beeldig gekleed, zachte stem. Dat wil ik zijn, denkt Els elke ochtend voor ze de deur uitgaat. Om vervolgens elke avond verbitterd naar bed te gaan in de wetenschap dat ze er weer een zooitje van heeft gemaakt.

LEES OOK: 10 immens bevredigende foto’s voor perfectionista’s

De dag van een Volmaakte Vrouw verloopt zo: om te beginnen smeer ik me na het douchen van top tot teen in met bodylotion. Ik kies een leuk jurkje, bijpassende kousen en hippe schoenen. Mijn make-up doe ik geheel volgens het boekje. Zo breng ik bijvoorbeeld de foundation met een sponsje aan. Daarna ontbijt ik keurig met een gezond ontbijtje. Op weg naar mijn auto groet ik iedereen die ik tegenkom vriendelijk. In de file luister ik geconcentreerd naar het nieuws. Bij een vergadering wacht ik rustig op mijn beurt voor ik iets zeg en plaats ik uitsluitend zinnige, rake opmerkingen waar de andere aanwezigen echt iets aan hebben.

Eenmaal thuis maak ik een lange wandeling met Willem en daarna bereid ik een voedzame maaltijd met alle vitaminen en mineralen die noodzakelijk zijn om de Volmaakte Vrouw gezond te houden. ’s Avonds schrijf ik een kaart aan een vriendin die overmorgen jarig is. Ik beantwoord alle mails die ik die dag heb gekregen. Ook pleeg ik een paar telefoontjes om mijn sociale contacten warm te houden. Daarna lees ik een goed boek, blader door de krant en bekijk ik een interessante documentaire. Ik maak nog een laatste wandeling met de hond en doe een kwartiertje oefeningen om buik-, bil-, en borstspieren in conditie te houden. Keurig op tijd lig ik in mijn bed. Klaar voor acht uur gezonde slaap.

Elke nacht moet ik bitter constateren dat ik voor de zoveelste keer een potje heb gemaakt van het Volmaakte Vrouw-plan.

Om te beginnen heb ik de hele ochtend ongewassen in een joggingpak rondgelopen waarop nog een yoghurtvlek van gisteren zit. Tijdens het ontbijt heb ik vijftien keer op Facebook gekeken of het een beetje goed gaat met SAAR. Daarna heb ik mijn computer opengeklapt en me verloren in een eindeloze reeks spelletjes Spider Solitaire. Omdat ik ’s middags naar een opdrachtgever moest, heb ik me vliegensvlug gedoucht en in vijftien seconden mascara en lipgloss opgebracht. Ik heb een spijkerbroek aangetrokken, een shirt en de Uggs waarop ik de hele winter al rondloop. Daarna ben ik naar de auto gerend en heb de radio op 100%NL gezet, een zender die dol is op Guus Meeuwis en waar ze nog nooit hebben gehoord van Donald Trump, laat staan Erdogan of Poetin.

Tijdens de vergadering heb ik dwars door de argumenten van andere mensen getetterd en met schallende stem foute grappen gemaakt. Ook heb ik niet één idee geopperd waar de rest van het gezelschap iets aan had.

Weer thuis heb ik een whisky gedronken. En nog een. Na het eten (de salade heb ik niet aangeraakt) ging ik op de bank liggen om de laatste aflevering te bekijken van de Netflix-serie Broadchurch 3 (als je die nog niet hebt gezien: die is echt waanzinnig goed). Vervolgens heb ik een whisky gedronken en twaalf spelletjes Bubble Pop gespeeld (hoogste score 124.376 punten) en op Blendle de Story gelezen (nu weet ik toch maar mooi dat Barbie borderline heeft). Uiteindelijk ben ik veel te laat mijn bed ingerold want uiteraard moest er ook nog even televisie worden gekeken. En het journaal.

En toen ging ik slapen. Voor de driehonderdduizendste keer in de wetenschap dat ik geen Volmaakte Vrouw ben, er in de verste verte niet op lijk en dat het nooit iets met me zal worden.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN