Elk jaar een kilo erbij en dit is waarom

-

Sinds haar 45ste komt Hendrieke (50) elk jaar een kilo aan. En dat heeft niets te maken met de hoeveelheid eten die ze achterover slaat. 

“Het is waar, het is gebeurd en er was niets tegen te doen: na mijn 45ste kwam er elk jaar een kilo bij. En dat is raar, want ik ben de afgelopen jaren juist minder gaan eten. Niet dat ik echt minder at, maar wel magerder. Minder koolhydraten, minder vet. Mijn dieet bestaat uit brood, tomaten, broccoli, linzen, kip en heel veel verse kruiden. That’s it.

Over mijn wijninname wil ik het hier niet hebben, maar het schijnt dat er na een fles niets meer van blijft hangen 🙂

Hoe kom ik dan toch aan die extra kilo’s? Man, ik was me een stresskip vroeger. Om de haverklap verliefd, beetje flirten, beetje vreemdgaan. Toen ging ik trouwen en kwamen de kinderen. Op mijn werk had ik een kutwijf als baas – daar kon ik nachtenlang over tandenknarsen. Stress om een deadline. Stress om negatieve feedback. Stress om te laat komen en rennen om de trein te halen. Later kreeg ik een leukere baas maar toen had ik twee pubers op de bank zitten. Wat een tijd was dat. Onderweg van werk naar huis zat ik me al op te vreten over de discussies die me te wachten stonden: gezeik om geld, huiswerk, spijbelen, blowen, keiharde muziek. Met dat in het vooruitzicht ging ik steeds harder fietsen om snel thuis te zijn – alsof dat ook maar enig verschil maakte.

Maar nu wonen de kinderen op kamers en heb ik alleen mezelf nog. En mijn man. Op mijn werk laat ik me niet meer gek maken. Stress heb ik nog nauwelijks. En daarom word ik dikker. En weet je: ik vind het eigenlijk prima.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN