Annabel: ‘Waarom rijden al die pubers tegenwoordig op een elektrische fiets?’

-

Annabel (54) verbaast zich er dagelijks over: al die pubers die tegenwoordig op een elektrische fiets rijden. Dat is bij haar in een dorpje onder Amsterdam al zo, maar in Amsterdam zelf schrok ze helemaal. Al die kinderen rijden daar op elektrische VanMoofs à ruim tweeduizend (!) euro per stuk.

“Ik wil niet klinken zoals mijn oma vroeger deed, maar soms vraag ik me echt af: wat is er gebeurd met de jeugd van tegenwoordig? Als ik in mijn dorp op mijn gewone fiets naar mijn werk rijd, dan word ik om de haverklap ingehaald door jongeren. En nu zal je denken: ja, natuurlijk, die zijn fitter, maar nee: daar ligt het niet aan. Ze halen me met 25 km/h in op hun elektrische fietsen! Ze zijn een jaar of 14, hè?! Op de elektrische fiets naar school, het is toch te belachelijk voor woorden.

Wat kost dat wel niet?

Vorige week was ik een dagje in Amsterdam en wat ik daar zag, vond ik helemaal ongelooflijk: al die kinderen rijden op elektrische VanMoofs à ruim tweeduizend euro per stuk. Waar halen al die ouders dat geld vandaan? Want ik denk niet dat deze verwende tieners zelf moeten werken in de supermarkt om dit vervoersmiddel te verdienen. Dat kan trouwens ook niet, want tegen de tijd dat ze het astronomische bedrag met hun bijbaantje bij elkaar gesprokkeld hebben, zijn ze inmiddels oud genoeg om hun rijbewijs te mogen halen.

‘Zo krijgen we een hele dikke generatie’

En waarom rijden ze op een e-bike? Omdat ze iets verder moeten fietsen dan naar hun basisschool. Het zijn toch gezonde, jonge kinderen? Die kunnen toch verdorie wel fietsen! Op deze manier is het nogal logisch dat we een hele dikke generatie krijgen. De elektrische fiets doet namelijk echt minder voor je conditie en lijf dan de ouderwetse, gewone fiets. Daarnaast spelen ze ’s middags natuurlijk niet gewoon buiten – ze chillen achter de Playstation met hun vrienden. En voetbal? Da’s niet leuk meer. Nee, op zaterdag wordt er uitgeslapen, gegamed en daarna met vrienden afgesproken in de stad. Daar gaan ze overigens niet op die fiets heen hoor, want ze zijn bang dat ‘ie gestolen wordt.

Zeurende pubers

Helaas is dit fenomeen dus ook bij ons in het dorp tot uiting gekomen. Hier gaat het dan niet om VanMoofs, maar de e-bikes zijn niet meer weg te denken bij de jeugd. Het allerergste: mijn eigen pubers zijn een van de weinigen in de klas die nog op een gewone opoefiets naar school fietsen. Nu vind ik dat helemaal niet erg, maar zij natuurlijk wel. “Mahaaaaam, ik wil óók een elektirsche fiets. Zelfs mijn vriend Storm heeft er nu een. Een afgedankte van z’n oma, dat dan wel, maar dat wil ik ook wel!!”. Mijn antwoord is en blijft: nee. Dan vinden ze me maar flauw of onaardig. Over een paar jaar, als zij slank, fit en sportief achter het stuur van hun auto mogen kruipen, zullen ze me dankbaar zijn, dat weet ik honderd procent zeker.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN