Elektrische fiets: is een elektrische fiets iets voor mij?

-

Je ziet tegenwoordig ze bijna overal: elektrische fietsen. Niet gek! Een elektrische fiets brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Onder de elektrische fietsen vallen e-bakfietsen, elektrische stadsfietsen en speed pedelecs.

Heb je zelf nog geen elektrische fiets aangeschaft en twijfel je of de elektrische fiets iets is voor jou? Lees in dit artikel meer over de voordelen van een elektrische fiets en over onze favoriete elektrische fietsen.

Belangrijkste voordelen van een  elektrische fiets

Dagelijks bewegen

Vaak wordt er gedacht dat je niet beweegt bij een elektrische fiets. Deze verwarring ontstaat omdat er trapondersteuning aanwezig is. Toch is het absoluut niet waar dat je helemaal niet hoeft te bewegen om vooruit te komen.

Natuurlijk hoef je minder kracht te zetten bij een elektrische fiets dan een normale fiets en verbrand je hierdoor minder calorieën. Wel is gebleken dat mensen met een elektrische fiets vaker op de fiets stappen en zo dus toch meer aan hun beweging komen.

Goed voor het milieu

Ga je normaal vaak met de auto weg voor zowel de korte- en langere afstanden? Als je een e-bike aanschaft, schilt dit enorm in de CO-2 uitstoot. Een gemiddelde benzine personenauto stoot gemiddeld meer dan 3500 kg per jaar uit.

Bij een elektrische fiets komt er CO2 vrij bij het opladen van de accu voor je elektrische fiets, maar dit is lang niet zoveel als de hoeveelheid uitstoot van een auto. Verder stoot een e-bike zelf geen uitlaatgassen uit en wordt de lucht dus niet vervuild. Naast minder luchtvervuiling, geeft de elektrische fiets ook minder lawaai overlast op straat.

Minder onderhoudskosten

Ondanks dat de aanschaf van een elektrische fiets vaak wordt gezien als duur, is dit bij een auto nog duurder. Niet alleen aanschaf, maar ook de onderhoudskosten van een elektrische fiets zijn lager. Over het algemeen zitten er weinig onderhoudskosten verbonden aan een elektrische fiets. Mits je deze natuurlijk goed onderhoud. Zo is een elektrische fiets niet alleen maar goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Favoriete e-bikes 2022

Union E-Fast N7 2022

Eén van de favoriete e-bikes van 2022, is de Union E-Fast N7 2022!  Deze elektrische fiets van Union is verkrijgbaar in zowel heren als damesmodel voor 1699 euro. De standaard accu capaciteit is 300 Wh. Dit is gelijk aan een actieradius van ongeveer 40 tot 90 kilometer. De exacte actieradius is afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt. Het is mogelijk om de accu verder te upgraden naar 400 Wh of 500 Wh.

Verder beschikt deze e-bike speciaal voor recreatief gebruik over 7 versnellingen en is er een midden motor van Bosch Active. Dankzij de middenmotor heb je het gevoel stabieler en lichter te fietsen. Zelf ervaren? Maak een afspraak voor een proefrit!

Cortina E-U4 Transport Solid M N7 2022

Nog zo’n favoriet van Fietsvoordeelshop.nl, is de Cortina E-U4 Transport Solid M N7 2022! Deze transportfiets van Cortina is verkrijgbaar in zowel een heren als damesmodel voor 2249 euro. De standaard accu capaciteit is 300 Wh, wat gelijk staat een actieradius van ongeveer 40 tot 90 kilometer. Hoeveel de actieradius precies is, is afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt tijdens het fietsen. Het is mogelijk om de accu verder te upgraden naar 400 Wh of 500 Wh.

Verder beschikt deze fiets over 7 versnellingen en is er een Bosch Active middenmotor aanwezig. Ook is er gedacht aan stuurvergrendeling en kan je eenvoudig de Cortina E-U4 bedienen via het eenvoudige display van Bosch Purion. Deze display zit gemonteerd aan je handvat bij het stuur. Zelf ervaren? Maak een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl bij jou in de buurt!

RECENTE ARTIKELEN