Een staande ovatie voor Patricia Paay, de onverwoestbare

-

Heleen heeft bewondering voor Patricia Paay. Voor haar uiterlijk, haar doorzettingsvermogen en haar schaamteloze levenslust.

Zolang ik besta – en dat is al 62 jaar – schuim ik op deze aarde rond in gezelschap van Patricia Paay. Niet dat ik haar ken, maar ik heb een enorm zwak voor Patries. Want dat is me er eentje! Zeventig inmiddels, maar nog steeds beeldig. Oké, die pronte borsten zijn niet helemaal van moeder natuur, de haren en tanden ook niet, maar wat zou ‘t? Het resultaat is spectaculair en helemaal La Paay; lekker veel make-up, hysterische sieraden, mooie kleertjes, hoge hakken, kek tasje, kortom, van top tot teen Rotterdams-chic.

Nog leuker is dat Patricia van seks houdt en daar rond voor uit komt. Zo ging ze in Playboy al twee keer bloot; de laatste keer op haar zestigste, toen ze net door haar jongere echtgenoot Adam Curry was ingeruild. Patries heeft een voorkeur voor jongere mannen en dat is  logisch, die vrouw moet je kunnen bijhouden. Mannen van haar eigen leeftijd gaan liever vissen dan met een herhalingsrecept voor Viagra naar de apotheek. Bovendien vindt La Paay het kennelijk leuk om zo af en toe een kinky spelletje te doen. Prima, moet zij weten.

Tot het moment dat een of andere rioolrat het nodig vond om een privé-seksfilmpje te hacken en te verspreiden. De vernedering was zo groot dat Patricia dood wilde. Begrijpelijk. Maar kreeg ze medeleven? Steun? Troost? Nee, tot op de dag van vandaag wordt ze voornamelijk beschimpt en bespot. En achtervolgd door rampen. Brandwonden op haar bruiloft, geldzorgen, rechtszaken, die rare Johan Vlemmix met zijn ranzige sekspoppen-plan en het verlies van haar vader.

Toen Patricia eindelijk weer eens werd gepolst voor tv-werk moest ze dat afzeggen omdat ze dringend een nieuwe heup nodig had. Om vervolgens met nieuwe heup en al van de trap te vallen. Nu ligt ze in een zorghotel te genezen van haar verwondingen. En wat zijn de commentaren onder deze continue stroom rampberichten? Meelevend? Invoelend? Steunend? Of op z’n minst een beetje aardig? Integendeel. Een groot deel bestaat weer eens uit sneren naar dat plasseks filmpje in de categorie: Stom weif, je verdiende loon, mot je je moar niet in je bek laten zijken.

Waarom? Wat is het dat haar leed bij bepaalde mensen zulke primitieve haat-reacties oproept? Seks, denk ik. Blijkbaar gaat er in die reptielenbreinen meteen een luikje open met de walmende overtuiging dat een oudere vrouw niet van seks mag genieten. Dat ze daarom geen privacy verdiend. Geen medeleven. Geen steun, geen troost. Maar wel straf. Veel straf. Patricia Paay moet boeten voor haar avontuurlijke seksleven. Puur, onversneden seksisme, dat is het. En dat terwijl La Paay juist bewondering verdient. Voor haar doorzettingsvermogen. Voor haar onverwoestbare veerkracht. En – dat vooral – voor haar schaamteloze levenslust.

LEES OOK: Patricia, je bent geweldig. Laat die kerels bloeden

beeld: screenshot Jinek

gifgif
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard (65) woont in het noorden van het land, staat bekend als verklaard sporthater, maar loopt zich dagelijks suf met de hond en klimt iedere week op een paard. Is dol op poezen, lezen, jurken en witte wijn, en kampt al decennia met een hardnekkige Bold and the Beautiful verslaving.

RECENTE ARTIKELEN