Een geweldig boek: Een boterham met tevredenheid

-

Over kroontjespennen, hoelahoepen, kostscholen, moeders die stierven in het kraambed, gezinnen die met negen kinderen in een piepklein arbeidershuisje woonden. 

LEES OOK: Heerlijk boek over een hysterische voetreis naar Santiago de Compostella

Vooral de persoonlijke verhalen en de foto’s maken Een boterham met tevredenheid zo’n fijn boek. Het barst bovendien van de interessante feiten en krijg je een mooi inkijkje in de Hollandsche manier van opvoeden van de afgelopen honderd jaar. Over zoogpremies om moeders aan de borstvoeding te krijgen. Vooroorlogse Chinese eethuisjes waar moeder de vrouw eten meekreeg in een zelf meegebrachte pan zodat ze zelf op zondag niet hoefde te koken. Schooltuinprojecten die bedoeld waren om uitgehongerde kinderen net na de oorlog te voeden, maar uitgroeiden tot educatieve projecten. De seksuele opvoeding (en vooral het gebrek eraan) en het nature-nurturedebat (dat niet altijd niet is beslecht). Het boek staat boordevol informatie en is typisch zo’n boek dat je niet in één ruk uitleest, maar dat je er zo lekker even bij pakt om in te bladen en stukjes uit te lezen.

Saar mag drie exemplaren van Een boterham met tevredenheid weggeven. Mail je adresgegevens naar oproep@snippetmedia.nl o.v.v. winactie Boterham met tevredenheid en wie weet krijg je het boek binnenkort toegestuurd.

Marga Schiet, Een boterham met tevredenheid – Honderd jaar opvoeden in Nederland, Luijtingh-Sijthoff € 24,99, kun je hier bestellen.

Franke van Hoeven
Franke van Hoeven
Franke coördineert voor Saar en schrijft af en toe een stukje. Ze is nog heel jong en wild, al is dat voornamelijk in haar hoofd. Nou en?

RECENTE ARTIKELEN