Een echte vriendin vertelt je keihard de waarheid

-

Een goede vriendin is iemand die je respecteert, aardig voor je is en met wie je kunt lachen en huilen. Voortaan voegen we daaraan toe: en een vrouw die je keihard de waarheid vertelt.

Uit onderzoek van de Universiteit van Plymouth blijkt namelijk dat botte vrienden je beste vrienden zijn. Volgens de wetenschappers is het goed als vriendinnen je soms beledigen of keihard de waarheid vertellen. Ze doen dat met de beste bedoelingen omdat ze geloven dat ze je ermee helpen.

Vrienden die geen blad voor de mond nemen blijken een stuk eerlijker en empathischer dan degenen die altijd maar lief en aardig doen. Dat doet ons denken aan de legendarische tv-serie Sex and the City. De vier vriendinnen die daarin de hoofdrol spelen, zijn inderdaad niet altijd even aardig, vertellen recht voor zijn raap wat ze van elkaar vinden, maar gaan ondertussen wel voor elkaar door het vuur. Kortom: met lieve meisjes dumpen we de gracht, dat blijkt maar weer eens.

 

screenshot YouTube

Femke Sterken
Femke Sterken
Femke Sterken is een van de oprichters van SAAR. Nog geen vijftig, maar on her way. Ze houdt van roze koeken, cheese onionchips en zoveel mogelijk ‘leggen’ (als in liggen op de bank, in bed, en op een zonnebedje met een cocktail in de hand).

RECENTE ARTIKELEN