Een boze brief voor botte boer Riks

-

Boer zoekt Vrouw was weer zenuwslopend, gisteravond. Met als absoluut hoogtepunt botte boer Riks die in een paar zinnen die lieve Marit op haar plek zet. Voor straf krijgt-ie een brief van Monique.

Lieve, beste Riks,

Mijn hemel, om even in jouw vakjargon te blijven, hebben ze jou in die kerk niet geleerd dat je vrouwen moet respecteren en liefhebben?

Jouw arme Marit is sinds een tijdje ook op zoek naar ‘hem’ en heeft zich in die zoektocht vast weleens afgevraagd hoe het in de hel zal zijn, maar had gisteravond niet door dat ze daar al regelrecht in beland was.

Door jou, Riks.

Ja, daar schrik je van. Maar lees even verder.

Welke maniakale gek haalt het in zijn hoofd om voor de camera te roepen dat er nog heel wat moet gebeuren voordat-ie verliefd wordt en daar ook nog meedogenloos aan toevoegt dat je van haar ’s nachts echt niet wakker ligt?

Hoe haal je het in je hoofd, Riks? Je mag God op je blote knielen danken dat er zo’n lieverd als Marit helemaal naar je toe is gekomen om je in die koude kille vlakte weer een beetje op te warmen. Wat zeg ik: je wil laten ontdooien aan haar dampende hart.

Vind je het vreemd dat ik aan de film Brimstone moest denken? De film van Martin Koolhoven met Carice van Houten. Ken je die? Moet je beslist een keertje kijken, want daar speelt een zeer dubieuze prediker in mee die zijn vrouw muilkorft en haar straft voor haar zonden. Doodeng.

Sorry Riks, misschien ga ik te ver. Dat muilkorven zou jij nooit doen. Vast niet. Maar Lord o Lord, je kwam aardig in de buurt. Want door die botte, houten opmerkingen van je snoerde je die lieve onschuldige Marit wel gigantisch de mond. Die bleef zitten met een bestorven glimlach en wist niks te zeggen. Zag je dat?

Riks, ze is verliefd op dat guitige koppie van je (het moet gezegd: dat heb je) en kon niet meer nadenken. Super irritant. Dat doet verliefdheid met je. Maar Riks, ik zal je wat vertellen. Als ze straks wakker wordt in dat kille, natte land van je en haar verliefdheid vervaagt ziet ze ineens wat je allemaal hebt aangericht. Dan ziet ze dat enorme litteken dat jij met grove gebaren in haar hart hebt gekerfd. Daar staat voor eens en voor altijd geschreven: IK LIG ECHT NIET WAKKER VAN JE ’S NACHTS. Ja, ja. Herhaal die zin nog maar eens een paar keer. Dat heeft niet alleen zij, maar heel Nederland gehoord.

Riks, die gaat nooit meer goed komen. Geloof mij maar. Mocht Marit blijven, dan zal deze zin je tot in lengte van dagen achtervolgen. Ze zal je tot in den eeuwigheid blijven straffen voor deze intense zonde.

Echt, hoor. Je kunt bidden tot je een ons weegt en smeken om genade: Marit vergeeft je nooit meer. Want dit zeg je niet tegen een vrouw.

Het ga je goed. Amen. Monique

LEES OOK Boer zoekt vrouw is gewoon pure horror 

Monique Manuels
Monique Manuels
Monique Manuels (54) is scenarioschrijver en maker van de webserie Susan in de overgang. Woont in Haarlem. Is op goeie dagen nog steeds verliefd op haar verloofde met wie ze twee kinderen heeft. Gaat drie keer per week naar de film en knalt daar het liefst nog een serie achteraan. Droomt zich een ongeluk (ook over andere mannen) en wordt nooit volwassen.

RECENTE ARTIKELEN