‘Een bijzondere film over doodgewone mensen van een bepaalde leeftijd die de liefde opnieuw ontdekken’

-

Rocco & Sjuul is de nieuwe Nederlandse film van regisseur Anna van der Heide. Vanaf 16 november in de bioscoop.

In deze sympathieke film ontmoeten we Rocco( Sabri Saad El-Hamus) & Sjuul (Beppie Melissen). Vijftig jaar geleden waren ze danspartners. En dan ontmoeten de inmiddels gepensioneerden elkaar weer in het ziekenhuis, waar zij haar gebroken pols laat behandelen en hij zijn prostaatklachten. Ze zijn blij verrast elkaar weer te zien en ze spreken af om bij te kletsen.

Sjuul vertelt hem, dat ze inmiddels zeventig is, mantelzorger voor haar zieke man, oppas oma voor de kleinkinderen van haar dochter (Anniek Pheifer) en veel optrekt met een fijne vriendin, die tevens haar buurvrouw is.

De flamboyante Rocco heeft een schoenwinkel, is voor de derde keer getrouwd en maakt er geen geheim van, dat hij een open relatie heeft en nog steeds wel eens terug denkt aan zijn jeugdliefde Sjuul. Maar Sjuul is zo’n typische nuchtere lieverd, die een beetje in de war raakt van zo’n avontuurlijke en voortvarende Rocco. Maar heimelijk vind ze al die aandacht toch wel vleiend en erg leuk.

Ik vind Rocco & Sjuul een bijzondere film, omdat het allemaal draait om doodgewone mensen van een bepaalde leeftijd, die de liefde opnieuw ontdekken. Dit tot ontsteltenis van de volwassen kinderen van Sjuul en Rocco, die hier grote moeite mee hebben. Want mag je nog wel verliefd worden op je zeventigste en hoe gaat iedereen hiermee om?
Rocco & Sjuul is een fijne feelgoodfilm op z’n Hollands: we (her)kennen alle personages en thema’s, die we in de herfst van ons leven tegenkomen en nergens wordt de film kolderiek of absurd. Ik ben gaandeweg van die twee leuke, lieve, grappige, doodgewone pensionado’s gaan houden.

★★★

En niet te vergeten: vanaf donderdag 16 november kan je de eerste vier afleveringen zien van het zesde seizoen van de fantastische serie The Crown op Netflix!

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN