Echt verrukkelijk: romige pasta met asperges

-

Asperges zijn sowieso al goddelijk, maar helemaal in combinatie met botersaus, verse slierten pasta, rucola en Parmezaanse kaas.

BEKIJK OOK Groen lentesoepje dat iedereen lekker vindt

NODIG VOOR 4 PERSONEN

  • 1 kg witte asperges
  • 300 g pappardelle (pasta, zak a 500 g)
  • 3 el azijn
  • 4 eieren
  • 100 g roomboter
  • ½ tl nootmuskaat
  • 75 g rucola
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

AAN DE SLAG

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de onderkant.Doe de asperges in een grote pan en breng aan de kook. Kook 10 minuten, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af en snijd de asperges in 4 stukken.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Breng in een pan 6 cm water aan de kook en voeg azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan het ei uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
  4. Smelt de boter in een hapjespan. Zet het vuur uit. Meng eerst de asperges, nootmuskaat,  peper en zout erdoor, dan de pasta en 2/3 van de rucola. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en schep om.
  5. Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met Parmezaanse kaas, de rest van de rucola en eieren.

Goed om te weten: ook erg lekker met gerookte zalm.

DIT RECEPT KOMT UIT Allerhande 

gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN