Echt niet doen: een make-upspiegel kopen met led-licht

-

Ella investeerde in een nieuwe make-upspiegel met ingebouwde led-lichten. En dat had ze nou niet moeten doen. “Ik lijk opeens 267 jaar oud.”

Het leek zo’n goed, een spiegel met ingebouwde ledlichtjes, die je op tafel kunt zetten. Ik ben in de fase gekomen dat het niet meer verantwoord is mijn pijnlijk dunner worden wenkbrauwen in te kleuren zonder leesbril. Maar mét is ook weer verdomd lastig, omdat je er dan niet bij kunt met het potlood. Mascara idem dito. Nieuwe aanpak dus: op hoop van zegen, gewoon aan tafel, zonder bril, met extra licht.

Nu dacht ik eigenlijk dat ik voor mijn leeftijd best een aardige huid had. Het voordeel van dik zijn is amper rimpels hebben. Ik heb al mijn hele leven de pest aan warmte, dus ik heb nooit in de zon gelegen. Tel daar trouwe bezoeken aan de schoonheidsspecialiste bij op in combinatie met braaf smeren en je zou zeggen dat een spiegel met lichtjes me alleen maar zou bevestigen in het idee dat het nog helemaal niet zo beroerd is.

LEES OOK 65 dingen die ik denk als ik ’s ochtends voor de spiegel sta 

Wat de schok des te groter maakte toen ik het licht inschakelde. En zo elke portie, elke spinnepoot en elke smet uitmuntend uitlichtte. Het licht bleek zelfs nog een standje feller te kunnen, zodat mijn onderkin een soort Best Supporting Bijrol ging spelen. Het zijn echt héél goede ledlampjes. Is dit wat mijn schoonheidsspecialiste ziet onder haar lamp en loep? Wat kan dat mens dan liegen, zeg. Zegt vrolijk dat het er prima uitziet. Terwijl ik toch echt ontzet kijk naar de huid van een vrouw die minimaal 267 jaar moet zijn en cosmetische vlektyfus heeft.

Het droeve besef begint in te dalen dat dit het is. Na jaren geteisterd te zijn door acne heb ik een mooie tussenfase gehad, maar nu beginnen mijn wangen te zakken en heeft mijn vel het niet meer in zich om vol en egaal te worden. Er kan nog best wat aan gepimpt worden met crèmes, microdermabrasie en dergelijke, maar er zijn grenzen aan wat nog haalbaar is.

Als ik heel eerlijk ben, is dit even slikken. Ik ben niet superijdel, maar een van de grote vreugden in mijn leven was met een likje dagcrème de deur uit te kunnen rollen. Deze confrontatie maakt pijnlijk duidelijk dat ik er meer werk van zal moeten maken. Iets met een beetje camouflage dat tegelijk egaliseert. Ik overweeg stopverf met daarover grondlak en een vleugje beits. Wat ik er natuurlijk bij de eerstvolgende opvlieger allemaal weer afzweet.

Kortom, voorlopig ben ik zelfs met de beste foundation volledig kansloos. Er zit niets anders op dan mensen voortaan nog uitsluitend te ontmoeten in flatterend kaarslicht of met een Instagram-filter. Misschien een zonnehoed met een brede rand en dan maar hoedenhaar? Een boerka lijkt eveneens een oplossing, al is volledig ingepakt zitten vast reuze warm. Die meedogenloze spiegel per ongeluk expres kapot laten vallen kan natuurlijk ook. Ik ga hem nu op een smal randje zetten en mijn meest onhandige poes roepen. Growing old ungracefully, zullen we het zo noemen?

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (53) is journalist, dienaar van twee teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN