Duurzame en praktische keuzes voor iedere vrouw

-

Duurzaam leven hoort helemaal bij deze tijd. Het geeft de meeste mensen een goed gevoel om duurzamer te leven, want dan weet je dat je ecologische voetafdruk minder wordt en het is goed voor je portemonnee. Maar wist je dat duurzamer leven vaak ook praktisch is? In dit artikel leggen we je uit hoe je duurzaam en tegelijkertijd praktisch in je woning kunt leven.

Voorzie je keuken van mooie keukentegels

Het is verstandig om je keuken te voorzien van keukentegels in plaats van laminaat of andere soorten vloeren. In de eerste plaats zien keukentegels er mooi uit en je kunt kiezen uit verschillende kleurstijlen en patronen. 

Tegelijkertijd zijn tegels natuurlijk duurzaam, want als je ze goed onderhoudt gaan ze minstens twintig jaar mee. Daarnaast zijn ze ook erg praktisch, want ze zijn zeer gemakkelijk te reinigen. In de keuken mors je ongetwijfeld wel eens met eten. Dat is geen enkel probleem, want met een doekje kun je vlekken eenvoudig verwijderen.

Je oude wasmachine vervangen

Je wasmachine gebruik je vaak en dit geldt zeker voor vrouwen met een groot gezin. Om die reden is het verstandig om een oude wasmachine te vervangen. Dat brengt namelijk verschillende positieve punten met zich mee. In de eerste plaats zijn nieuwe machines doorgaans energiezuiniger, want ze hebben vaak een ecologische stand. Ze zijn bovendien praktischer, want je hebt meer functies.

Ga voor een duurzame badkamer

Kan je badkamer wel een renovatie gebruiken? Dan is het verstandig om je badkamer zo duurzaam mogelijk te maken. In de eerste plaats is het verstandig om water te besparen en dit kun je doen door een duurzame douchekop aan te kopen. Je hebt bepaalde douchekoppen die je kunt afstellen. 

Je hebt ook duurzame regendouches en die zijn erg aangenaam. Je kunt je dan namelijk sneller wassen, want de straal komt over je hele lichaam. Daarnaast werkt het ook goed tegen stress, want de regendouche brengt ontspanning met zich mee. 

Je kunt ook andere duurzaamheidsmaatregelen in de badkamer treffen. Vervang bijvoorbeeld je huidige wc door een duurzame wc. Tegenwoordig zijn er namelijk veel geavanceerde wc’s op de markt. Die spoelen bijvoorbeeld net zo hard door als reguliere wc’s, terwijl ze minder water nodig hebben.

Koop een inductieplaat

Vind je het hartstikke leuk om te koken en sta je dagelijks uren in de keuken? Heb je ook nog een kookplaat die is aangesloten op gas? Dan is het verstandig om deze te vervangen door een inductieplaat. Die is niet alleen energiezuiniger en veiliger, maar tegelijkertijd is een inductieplaat ook veel gemakkelijker schoon te maken.

Slotwoorden

In dit artikel hebben we enkele suggesties voor een duurzamer leven gegeven. Uiteraard zijn er nog meer zaken waar je aan kunt denken, maar hopelijk zorgt dit artikel ervoor dat je belangrijke stappen zet!

RECENTE ARTIKELEN