Doe mij er maar twee: mini tiramisu trifle

-

Als de traditionele versie van dit goddelijke dessert net even to0 much is of je vriendinnen weer eens op dieet zijn, dan zijn deze mini trifles een verrukkelijk alternatief voor tiramisu. Denk espresso, alcohol, mascarpone, slagroom, lange vingers en cacao.

Ingrediënten voor 4-6 glaasjes

Koffiesiroop

  • 100 ml espresso
  •  30 ml Tia Mari
  • 30 gr bruine basterdsuiker

Mascarponeroom

  • 150 gr slagroom
  • 150 gr mascarpone
  • 1 el witte basterdsuiker
  • ½ el vanillesuiker

Plus

  • 12 lange vingers
  • cacaopoeder
  • 50 gr pure chocolade (minimaal 70%)

Aan de slag

  1. Maak een goede kop espresso.
  2. Meng 100 ml espresso, 30 ml Tia Maria en de bruine suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken op laag vuur. Giet het koffiemengsel in een schenkkopje en laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom stijf in een vetvrije kom. Spatel de mascarpone en suiker door de slagroom.
  4. Schep een eetlepel van het mascarponemengsel in elk dessertglas. Bestrooi met cacaopoeder.
  5. Breek de lange vingers in 3 stukken en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op de mascarpone.
  6. Giet de koffiesiroop over de lange vingers.
  7. Begin met een tweede laag mascarpone, cacao, lange vingers en koffiesiroop.
  8. Maak af met een laag mascarpone en cacaopoeder.
  9. Rasp tenslotte met een grove rasp de pure chocolade over de mascarpone.
  10. Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast, zodat ze kunnen opstijven.
  11. Haal ze 10 minuten voor je ze serveert uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Dan is de smaak nog beter.

RECEPT EN BEELD Leonie Berkenbosch 

gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN