Nog wat kilootjes kwijt? Doe het lintworm-dieet en de kilo’s vliegen eraf

-

Van arsenicumzeep krijg je een beeldschone teint, en met een lintworm ben je zo op die gedroomde 65 kilo. Ondertussen lopen we op hakken van vijftig centimeter. Om mooi te zijn doen we de raarste dingen, ook in vroegere tijden. 

Deze kapjes beschermden je make-up tegen weer en wind.

In plaats van je Facebookstatus op vrijgezel te zetten, tekende je boven je lip een moedervlek om de wereld te laten zien dat je beschikbaar was. Eenmaal getrouwd, verplaatste je de moedervlek naar je rechterwang.

In de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw liepen rijke dames op palen tot maar liefst 50 centimeter. Gelukkig hadden ze bedienden om ze overeind te houden als ze van de sofa naar de koets strompelden.

In de negentiende eeuw volgden vrouwen het lintworm-dieet: tabletje met lintwormen en de kilo’s vlogen eraf.

Arsenicum is puur vergif waarmee je je boze buurman kunt ombrengen zonder dat iemand het doorheeft. In de negentiende eeuw werd het aanbevolen je gezicht met arsenicumzeep te reinigen voor een volmaakte tint.

Make-up was vroeger levensgevaarlijk. Je plamuurde je gezicht met witte loodverf.

Om kuiltjes in de wangen te krijgen, moest je in de weer met een ingewikkeld apparaat.

In de Renaissance was het hip je wenkbrauwen te plukken en de haargrens terug te scheren.

BRON Froot.nl en Mom.me

Lot Klaver
Lot Klaver
Lot Klaver is 54 en woont in een dorp in Gelderland. Geen kinderen, wel een hond, veel vriendinnen en een paar schandalige eigenschappen (computerspelletjes, heel hard lachen, liever lui dan moe) waar ze zich totaal niet voor schaamt.

RECENTE ARTIKELEN