15 dingen die ik achteraf gezien oerstom van mezelf vind

-

Als Edith op haar 21ste had geweten wat ze nu weet, was ze inmiddels in het bezit van een droomprins en een vakantiehuis op Bali.

Maar ja, hoe gaat dat.

 1. Op mijn 21ste was ik in de bloei van mijn jeugd, jong en mooi, terwijl ik mezelf toen dik en lelijk vond. Jammer, jammer.
 2. Ik had ook veel meer moeten flirten want er was geen enkele reden voor die onzekerheid.
 3. Ik had al die aardige jongens die ik saai vond een kans moeten geven voordat ik me op de volgende stortte.
 4. In ieder geval had ik het nooit moeten uitmaken met die verlegen jongen die uitgroeide tot een droomman met stoere kop, een avontuurlijk leven, mooie vrouw en een vakantiehuis op Bali.
 5. Ik had mijn rugzak moeten pakken en door de wereld moeten trekken. Nu duurde het tot mijn 29ste voordat ik dat eindelijk durfde.
 6. Het had me een hoop ellende en therapie gescheeld als ik toen net zoveel zelfvertrouwen had gehad als ik nu heb.
 7. Als ik niet zo gepreoccupeerd met mezelf was geweest, had ik vast kinderen gekregen (hoewel ik me afvraag of ik dat wel zo leuk had gevonden).
 8. Ik had die archiefbaan moeten pakken bij de televisie. Er lagen daar alle kansen om op te klimmen tot anchor woman van het journaal.
 9. En die ene baan bij dat leuke blad had ik nooit moeten opgeven omdat ergens anders het gras groener leek.
 10. Stom dat ik toen niet voor een appel en een ei een huis heb gekocht in de Pijp of Amsterdam-West. Het bedrag dat het nu waard zou zijn, was een mooie compensatie geweest voor het pensioen dat ik niet opbouwde (waar mijn moeder me nog zo voor waarschuwde).
 11. Achteraf gezien had ik best actief willen zijn in de krakersbeweging, maar ik was er toen veel te braaf voor.
 12. Had ik maar een bikini gekocht in plaats van die stomme badpakken omdat ik vond dat mijn buik te dik was.
 13. Ik leerde vloeiend Italiaans van Italiaanse vriendjes, maar aan Spaans had ik veel meer gehad. Daarmee had ik Zuid-Amerika kunnen ontdekken. De Italiaanse lovers zijn allang uit mijn leven verdwenen en mijn Italiaans is volledig weggezakt.
 14. Ik was nooit begonnen met roken. Of met drinken. Hoewel …
 15. Ik was niet jaren blijven plakken bij die ene saaie werkgever omdat mijn ouders het belangrijk vonden dat ik voor zekerheid koos.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN