13 dingen die gebeuren als er een erfenis in het spel is

-

Er komen onvermoede kanten van je broers, zussen en andere familieleden naar boven als er een erfenis te verdelen is. Dingen die je helemaal niet zag aankomen. 

LEES OOK: Miranda kreeg een erfenis en kocht een fijn huisje in Frankrijk

 1. Dat je broer zo overmand is door verdriet dat hij onmogelijk de volgestouwde zolder van het ouderlijk huis kan leegruimen, maar wel de energie heeft om een greep in de schilderijencollectie te doen.
 2. Dat niet je verstandige zus maar je hippiebroer executeur-testamentair blijkt te zijn (want oudste zoon, nietwaar) terwijl hij nog te warrig is om het woord te spellen.
 3. Dat je kinderloze oom zijn huis én geld nalaat aan één nichtje omdat zij toevallig zijn petekind is en het nichtje dat hem de laatste jaren dag en nacht heeft verzorgd geen cent krijgt.
 4. Dat je verbitterde vader je blijkt te hebben onterfd omdat je dertig jaar geleden ver beneden je stand bent getrouwd.
 5. Dat de nieuwe vrouw van je vader fijn in jouw – hypotheekvrije – ouderlijk huis blijft wonen omdat dat nou eenmaal mag van de wet. Iets met het recht van de langstlevende en zo.
 6. En dat die blonde del nog maar 39 jaar is zodat jij allang dood bent als de erfenis vrijkomt.
 7. Dat je broer en zus je bestoken met mails waarin ze je beschuldigen dat je je oude, demente moeder hebt bestolen toen ze nog leefde terwijl je echt alleen maar boodschappen voor haar deed met haar bankpasje.
 8. Dat diezelfde broer en zus nooit een poot hebben uitgestoken voor hun moeder terwijl jij dag en nacht met haar in de weer was.
 9. Dat er opeens een onbekende dochter van je vader opduikt die haar deel opeist terwijl ze wappert met een dna-test.
 10. Dat je vader van 89 in gemeenschap van goederen trouwt met een vrouw van 53 die in haar handjes wrijft van genoegen.
 11. Dat je denkt een paar ton te erven, maar je vader zoveel schulden achterlaat dat je dankbaar zal zijn als je niet in de min eindigt.
 12. Dat je broer die executeur testamentair is, de klus zo langzaam klaart dat je na drie jaar nog geen cent hebt gezien.
 13. Dat je die broer vriendelijk verzoekt er wat vaart achter te zetten en dan te horen krijgt: ‘Niet zo hebberig, zus.’

Lees ok 20 schokkende dingen die gebeuren als je ouders overlijden 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN